fbpx Fylkeslegen kritiserer Helse Bergen etter dødsfall Hopp til hovedinnhold

Fylkeslegen kritiserer Helse Bergen etter dødsfall

Bildet viser Sandviken sykehus i Bergen

I februar ble en mann en mann funnet død på rus- og psykiatrienheten ved Sandviken sykehus Bergen. Det utløser kritikk fra fylkeslegen.

Hovedårsaken til dødsfallet var trolig den samlede påvirkningen av ulike medikamenter, ifølge fylkeslegen. I tillegg hadde mannen lungebetennelse som ikke ble fanget opp og behandlet.

– Det er et ledelsesansvar at de ansatte vet hvordan de skal observere og handle når allmenntilstanden til en pasient endrer seg. Dette var ikke godt nok kjent blant de ansatte, og det er ikke i tråd med forsvarlig praksis, sier assisterende fylkeslege Jana Midelfart Hoff i Vestland til Bergens Tidende.

Dosene for det enkelte medikament den avdøde fikk, var ikke for høye, ifølge fylkeslegen, men den totale mengden kan ha bidratt til å forårsake mannens død.

Hoff mener sjefen ved rus- og psykiatrienheten i Sandviken og toppsjefen i Helse Bergen må ta ansvar for at den avdøde mannen ikke fikk forsvarlig helsehjelp.

– I ettertid ser vi at det er ting som kunne vært gjort bedre, som kanskje kunne ha forebygget et slikt dødsfall, sier sjef Brede Aasen ved avdelingen i Sandviken.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse