fbpx St. Olavs hospital og Helseplattformen får 180 millioner ekstra Hopp til hovedinnhold

St. Olavs hospital og Helseplattformen får 180 millioner ekstra

eksteriørbilde av st. olavs hospital

St. Olavs hospital får 100 millioner kroner i ekstra driftsstøtte for i år og opptil 80 ekstra millioner til Helseplattformen, skriver Adresseavisen.

I et ekstraordinært styremøte i Helse Midt-Norge torsdag formiddag ble det vedtatt å bevilge 100 millioner kroner til sykehuset, som et driftstilskudd for inneværende år.

Til «den særskilte situasjonen»

Samtidig gikk styret inn for en regional tiltakspakke på mellom 55 og 80 millioner kroner. Disse midlene skal brukes til å avhjelpe «den særskilte situasjonen» ved sykehuset etter innføringen av Helseplattformen, skriver avisa.

Bakgrunnen for møtet var helseminister Ingvild Kjerkols ekstraordinære foretaksmøte med helseregionen i forrige uke.

Kjerkol er bekymret

– Jeg er bekymret for situasjonen knyttet til innføringen av Helseplattformen, særlig ved St. Olavs hospital. Slik situasjonen er nå, brukes ikke de samlede ressursene i regionen godt nok i arbeidet med Helseplattformen. Det er uheldig og har uønskede konsekvenser for helseforetak og kommuner i Midt-Norge, sa hun da til NRK.

Helseplattformen er en felles digital plattform for hele helsetjenesten i Midt-Norge. Målet da den ble innført i november i fjor ved St. Olavs hospital i Trondheim, var bedre informasjonsflyt og økt pasientsikkerhet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse