fbpx Finnmarkssykehuset i økonomisk trøbbel Hopp til hovedinnhold

Finnmarkssykehuset i økonomisk trøbbel

Bilde av Finnmarkssykehuset

Finnmarkssykehuset har for få pasienter og for mange administrative stillinger, ifølge styret. Sykehuset har hatt en tøff sommer økonomisk.

– Vi har kommet til den røde linjen, sa sykehusdirektør Ole Hope på et styremøte tirsdag, skriver Altaposten og iFinnmark.

Finnmarkssykehuset har hatt en tøff sommer økonomisk, hvor de havnet 27 millioner kroner under budsjett i juni og 9 millioner i minus i juli.

– Dersom vi ikke gjør gjennomgripende tiltak, vil organisasjonen kunne bryte sammen, fordi vi overstiger det vi kan forvente at våre ansatte kan legge ned i timer på jobb, sa Hope.

Han sier de har for mange administrative stillinger, dagtidsstillinger og lederstillinger, skriver NRK.

– Da bygger vi ikke opp flere administrative strukturer nå. Det kan godt hende vi skal ha det, men vi kan ikke gjøre det nå. Vi må se på hvordan vi bruker de ressursene vi har.

Sykehuset har også for få pasienter, ifølge styreleder Lena Nymo Helli.

– Jeg tror styret nå har veldig god forståelse for problemstillingen og at den kanskje dreier seg enda mer om at vi har en organisasjon og infrastruktur som vi ikke har økonomi til. De to tingene henger ikke sammen, og vi drifter for dyrt, sier hun til iFinnmark.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse