fbpx Normal drift på St. Olavs hospital etter innføring av Helseplattformen Hopp til hovedinnhold

Normal drift på St. Olavs hospital etter innføring av Helseplattformen

Bilde av St. Olavs hospital i Trondheim

Da den etter hvert omstridte Helseplattformen ble innført på St. Olavs hospital i november 2022, skulle innkjøringsperioden vare i seks uker. Først nå er det normal drift.

Sykehuset er nå tilbake i normal drift, og det er ikke lenger behov for ekstra personell i forbindelse med innføringen. Det opplyser sykehuset til Adresseavisen.

– Må forbedre driften

– Sykehuset er nå tilbake i normal drift i henhold til årets budsjett. Sykehuset må imidlertid forbedre driften ytterligere for å nå neste års budsjettutfordringer og innsparingskrav, sier kommunikasjonsrådgiver Trine Nordgård Stensaas til avisen.

Helseplattformen er en felles digital plattform for hele helsetjenesten i Midt-Norge.

Kostbare problemer

St. Olavs hospital i Trondheim var det første sykehuset som innførte systemet og det førte raskt til flere problemer. Hele løsningen har fått mye kritikk.

Helseplattformen ble også innført i fire sykehus i Møre og Romsdal i slutten av april, og også her er det oppdaget feil.

Helse Midt-Norge eier 60 prosent av selskapet Helseplattformen AS. Trondheim kommune har resten av aksjene. Helse Midt-Norge har siden innføringen i 2019 brukt en halv milliard kroner på konsulenter til det omstridte IT-systemet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse