fbpx Over 1500 parkeringsplasser blir borte på nytt Oslo-sykehus Hopp til hovedinnhold

Over 1500 parkeringsplasser blir borte på nytt Oslo-sykehus

Bilde av Ullevål sykehus

Når OUS er ferdigbygd i 2031, vil det være omtrent 1000 færre parkeringsplasser for ansatte og besøkende enn det er i dag. Allerede er 550 plasser forsvunnet siden byggestart.

– Dette vil føre til behov for en annen fordeling og prioritering av plasser, sier Geir Teigstad, direktør i Oslo sykehusservice, til Avisa Oslo.

Før byggingen av det nye Oslo universitetssykehus (OUS) startet, var det totalt 4500 parkeringsplasser på Rikshospitalet, Aker sykehus, Radiumhospitalet, Ullevål sykehus, og de øvrige sykehusene. 60 prosent av disse er prioritert til ansatte, opplyser Teigstad.

– Vi har i løpet av de siste tre–fire årene mistet cirka 550 plasser.

Klima, trafikk- og miljøaspekter

Når byggearbeidet med det nye sykehuset er ferdig, er det totalt 2950 parkeringsplasser igjen. Det vil si 950 plasser mindre enn før byggeperioden, til sammen 1500 plasser.

– Oslo kommunes parkeringsnorm tilsier at vi radikalt må redusere antall parkeringsplasser. Også klima, trafikk- og miljøaspektene trekker i samme retning, forteller Teigstad.

Sykkelparkeringer og sykkelvask

Teigstad sier at sykehuset har lagt til rette for økt sykkelbruk med mange nye sykkelparkeringer og sykkelvask på Ullevål sykehus. Dette videreføres de til de nye sykehusene.

Ansatte ved OUS fikk rett før fellesferien beskjed om parkeringsprisene ville øke med 40 prosent fra 1. august. Det utgjør en økning på 2280 kroner i året.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse