fbpx Sjekk disse podkastene for å komme i jobbmodus etter sommerferien Hopp til hovedinnhold

Sjekk disse podkastene for å komme i jobbmodus etter sommerferien

Bilde av programlederne i VID høgskole sin podkast - Laila Hov og Marte Bygstad-Landro

På forsommeren lanserte VID Vitenskapelige Høgskole sin nye podkast «Sykepleie på VIDdene?». Den føyer seg til rekken av sykepleie-podkaster som skal inspirere, gi faglig påfyll og underholde. 

Sykepleiefaget er i endring. Vi ønsker å være med på å definere hva sykepleie er og skal være, ikke bare la det bli avgjort av økonomiske rammer og politiske føringer, sier Marte Bygstad-Landro, som er programleder for podkasten «Sykepleie på VIDdene?» sammen med Laila Hov. 

Vi håper podkasten kan sette i gang noen tanker rundt den viktige samfunnsfunksjonen som sykepleiere har. I tillegg håper vi den kan bidra til rekruttering til faget og vise hvilket fantastisk yrke sykepleier er, med det mangfoldet av muligheter som finnes, sier Bygstad-Landro. 

Nedenfor finner du en liste over gode podkaster for sykepleiere. 

Sykepleie på VIDene

Podkast fra VID Vitenskapelige Høgskole. Inviterte gjester reflekterer rundt ulike temaer relatert til sykepleie. Sentralt står de grunnleggende spørsmålene: Hva er sykepleie? Hva har det vært tidligere? Og hva ønsker vi at det skal være i fremtiden?

Marte Bygstad-Landro og Laila Hov er programledere.

Antall episoder: 4 (planen er 5 episoder pr semester)

Hjelp, jeg er sykepleier!

I denne podkasten forteller sykepleiere om sin arbeidsplass og eventuelt om sin videreutdanning i sykepleie. Programleder er Helene Dahl Karlsen, som selv beskriver podksaten som «en åpen og ærlig podkast hvor vi snakker om både fordeler og ulemper med yrket». 

Antall episoder: 74 (sesong 7 kommer til høsten)

Medeasy

Denne podkasten het tidligere «Sykepleiepluss» og retter seg mot alle studenter innen helsefag. De har som mål «å gjøre avstanden fra lesesalen til klinikken så kort som mulig».

Utgiver er den digitale aktøren i helseundervisning, Medeasy. De har publisert podkaster siden juli 2016.

Antall episoder: 426

Helhjerta

I «Helhjerta» møter du mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin. Helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring snakker med programleder Heidi Skutlaberg Wiig. Hun er en velkjent foredragsholder og har jobbet på Ahus i 30 år, de siste 15 som kreftsykepleier.

Podkasten gikk først på lufta i august 2019.

Antall episoder: 117

Sykepleier-studentene

I denne podkasten møter du sykepleierstudentene Anders Aks og Rune Erling Pedersen, som gjennom humor, gjester og caser skal levere «oppdatert kunnskap innen helse, og alt forbundet med helse». Podkasten gikk på lufta i januar i år, og ble publisert ukentlig frem til sommerferien.

Antall episoder: 26

Bak fasaden

Programleder i «Bak fasaden – en reise i livet med sykepleier Ine», er Ine Møller Anwar. Hun publiserer ukentlig podkast om temaer innen både fysisk og mental helse, «store og små ting bak fasaden på livets reise». 

Antall episoder: 210

Helserelatert

I «Helserelatert» tar de to sykepleier-kompisene Emil Sandbakken og Thomas Louis Aasen for seg et nytt tema hver fredag. Podkasten ble først publisert i januar 2020.

Antall episoder: 126

Good nurse, bad nurse

Engelskpråklig podkast med med sykepleier og influenser Tina Vinsant. Publiserte episoder fra sommeren 2018 til sist sommer.

Antall episoder: 252 

Nursing Standard podcast

Podkasten til det britiske tidsskriftet Nursing Standard og Royal College of Nursing. Her intervjues sykepleiere, politikere og eksperter om relevante tema – gjerne ispedd praktiske råd. 

Antall episoder: 100

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse