fbpx Smerte og livskvalitet hos ungdom med ME Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Smerte og livskvalitet hos ungdom med ME

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Pain and health related quality of life in adolescents with chronic fatigue syndrome: A mixed method study»

Man regner med at om lag 600 barn og ungdommer i Norge har kronisk utmattelsessyndrom, en tilstand som manifesterer seg gjennom ekstrem utmattelse og betydelige smerter. Anette Winger har sett på hvordan ungdommene med denne lidelsen opplever og forholder seg til smerter, samt hvordan sykdommen påvirker andre aspekter av deres livskvalitet.

  • Doktorand: Anette Winger
  • Disputerte: 20. november 2015
  • Utgått fra: Institutt for klinisk medisin, Det medisinske fakultetet, Universitetet i Oslo

 

Se også

ME-syke lever på siden av livet - Sykepleiens intervju med doktoranden.

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.