fbpx Erfaringer og utfordringer med trygghetsalarm i omsorgstjenestene Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Erfaringer og utfordringer med trygghetsalarm i omsorgstjenestene

Illustrasjon for nye doktorgrader
Illustrasjon: Mostphotos / Hilde Rebård Evensen

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

<< From 'Plug' to 'play' Making established technology innovations work in caring services >>

Sykepleier og universitetslektor Randi Stokke har i sin doktrogradsavhandling sett nærmere på bruk, utfordringer og erfaringer med trygghetsalarm i kommunale omsorgstjenester. Avhandlingen viser blant annet hvordan denne relativt veletablerte formen for velferdsteknologi inngår i komplekse omsorgspraksiser med store variasjoner.

  • Doktorand: Randi Stokke
  • Disputas: 6. desember 2018
  • Utgått fra: Høgskolen i Innlandet

3 svar fra Stokke

  1. Hva tilfører denne forskningen av ny innsikt? Avhandlingen viser hvordan personer med trygghetsalarm utnytter teknologien for å kunne leve uavhengig og trygt i eget hjem. Samtidig ser vi at selv etter over 30 års bruk er det fortsatt utfordringer knyttet til bruken av trygghetsalarm. Avhandlingen bidrar til økt innsikt i hvordan selv ganske enkle og veletablerte teknologier inngår i komplekse omsorgspraksiser med store variasjoner. Velferdsteknologi inngår i nettverk av relasjoner som bidrar til å endre dynamikken mellom aktørene i tjenesten og skaper nye omsorgspraksiser. Videre bidrar avhandlingen med et teoretisk rammeverk for å forstå forventninger og erfaringer med bruk av trygghetsalarm i omsorgspraksiser.
  2. Hvilke metoder har du brukt og hvorfor? Avhandlingen består av en systematisk litteraturstudie og en studie om trygghetsalarmen i bruk i to ulike kommuner i Norge. Det ble gjennomført deltakende observasjon, 22 dybdeintervjuer med ulike aktører involvert i trygghetsalarmen, samt en litteraturgjennomgang.
  3. Hvem vil kunne dra nytte av forskningen i klinisk praksis? Jeg håper at forskningsarbeidet kan ha betydning for bedre å forstå innføring og bruk av teknologi i helse- og omsorgstjenesten.

 

Les også:

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.