fbpx Omega 3-inntak og på risiko for blodpropp Hopp til hovedinnhold

Omega 3-inntakets innvirkning på risiko for blodpropp

Illustrasjonen viser en oppslått bok med ulike grafer som kommer ut. Over svever en klode med symboler rundt. Et diplom ligger over kloden. Nederst til høyre står teksten "Doktorgrad".

Så mye fet fisk må du spise for at det skal redusere risikoen for blodpropp.

«Dietary intake of marine polyunsaturated fatty acids and incidence, recurrence and mortality related to venous thromboembolism»

Ved hjelp av data fra Tromsøundersøkelsen har sykepleier Trond Isaksen sett nærmere på hvordan fet fisk i kostholdet kan redusere risikoen for venøs blodpropp. De som spiste mer enn 4.7 g omega-3 per uke – det vil si ca. ett fiskemåltid med fet fisk – reduserte blodpropprisikoen med omtrent 25 prosent. Et større inntak enn dette, ga ifølge forskeren, ikke en enda sterkere effekt.

  • Doktorand: Trond Isaksen
  • Disputas: 27. november 2020
  • Utgått fra: Universitetet i Tromsø

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse