fbpx – Ta kontakt med andre studenter Hopp til hovedinnhold

– Ta kontakt med andre studenter

– Det viktigste rådet fra meg til deg – fra en sykepleierstudent til en annen – er at du omgås andre studenter. Og så lenge du gjør det, tenker jeg det kommer til å gå over all forventning, skriver nestlederen i NSF Student.

Først og fremst vil jeg gratulere deg så mye med studieplassen. Du har valgt utdanningen til et yrke hvor vi følger mennesker fra krybbe til grav – og det er kult.

I disse dager gjør du kanskje klar skolesekken og kanskje flytter du hjemmefra for første gang. Denne høsten markerer et vendepunkt. Det er starten på en ny studietid – fylt med nye og spennende faglige og sosiale utfordringer.

Det kan virke skummelt og ensomt

Å flytte til en helt ny by og starte en ny hverdag kan både være litt skummelt og litt ensomt. I alle fall var det slik for meg. Tenk hvor mange som føler det sånn. Kanskje gjelder det studenter som sitter rett ved siden av deg i forelesningssalen.

Det «å være alene sammen» ble gjentatt som et mantra under pandemien. Nå er pandemien så godt som over, og vi trenger ikke være «alene sammen» lenger. Vi kan være sammen – sammen!

For min del ble veien ut av ensomheten å engasjere meg. Under studietiden har du mange muligheter til å engasjere deg, også i saker utenfor selve studiet. Man kan engasjere seg i en linjeforening, et studentparlamentet eller i en fagforening.

Din stemme er viktig

Selv om det er ensomt nå, husk at det alltid er en plass holdt av til deg. Du har kanskje bare ikke funnet den enda.

Det vil uansett alltid være plass til deg i studentdemokratiet. Studentdemokratiet er et stort ord, men det handler rett og slett om å samle studentenes behov og meninger og videreformidle dem i de rette kanalene. Hensikten med studentdemokratiet er at det skal bli bedre å være student.

Det er kun gjennom et bredt mangfold at vi får belyst alle sider av studenthverdagen. Når alle sider er belyst, kan vi gjøre den enda bedre. Du trenger ikke ha studentpolitisk erfaring. Du trenger ikke å ha politisk erfaring i det hele tatt. Du er sykepleierstudent, og det holder i massevis. Din stemme er viktig!

Det siste, og kanskje viktigste, rådet fra meg til deg — fra en sykepleierstudent til en annen— er at du omgås andre studenter. Og så lenge du gjør det, tenker jeg det kommer til å gå over all forventning.

Masse lykke til med studiestart!

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse