fbpx Casper Ruud vant semifinalen i French Open, men hvem heiet vi på? Hopp til hovedinnhold

Casper Ruud vant semifinalen i French Open, men hvem heiet vi på?

Bildet viser tennisspillerne Casper Ruud og Alexander Zverev. Zverev holder armen vennskapelig rundt Ruud etter French Open.

Kampen som utspilte seg på banen, handler om tennis. Men den handler også om så mye mer.

Casper Ruud gikk videre til finalen i French Open. Det er jo helt fantastisk! I fredagens semifinale slo han Alexander Zverev, som har levd med diabetes type 1 siden han var tre år gammel. Zverev er åpen om at han har diabetes og gir dermed alle barn, unge og voksne med diabetes et ansikt. Det er også helt fantastisk!

Under French Open ble Zverev nektet å sette insulin på banen. Fordi det visstnok «ser rart ut». Det synes vi er veldig trist. Uten insulin vil ingen av oss klare å spille tennis særlig lenge. Vi ville faktisk ikke klart å foreta oss noe som helst. For enten den kommer fra en penn eller pumpe eller en frisk bukspyttkjertel så er insulin livsnødvendig.

Viktig med åpenhet

For mange med diabetes type 1 er det utfordrende å vise i det offentlige at man tar insulin. Den manglende forståelsen for hva det innebærer å leve med type 1 diabetes som vi ble vitne til under turneringen forrige uke, gjør dessverre dette enda vanskeligere. Signalet som sendes er at noen synes det å sette insulin er ekkelt, skummelt eller skremmende – så du bør holder diabetesen din ute av syne.

Zverev er et flott forbilde for de mange tusen barn og unge med diabetes i Norge som i større eller mindre grad strever med å vise dette for omverdenen. I fjor sommer lanserte Zverev også en stiftelse for å hjelpe barn med samme diagnose.

Åpenheten Zverev viser, fortjener stor applaus. For oss som møter barn og familier med diabetes type 1, var det rett og slett litt vanskelig å vite hvem vi skulle holde mest med i semifinalen. For hver ball, hvert game og hvert sett Casper vant, jublet vi. Og hver gang Sasha setter insulin som den naturligste ting i verden så jubler vi litt ekstra.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Grethe Gran

Pensjonert anestesisykepleier
10 måneder 2 uker siden

Takk for fin artikkel

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse