fbpx Jeg ble kalt kongen av Plumbo Hopp til hovedinnhold

Jeg ble kalt kongen av Plumbo

Bildet viser Jan-Erik Smilden i sykesengen på Ullevål sykehus

Etter å ha blitt innlagt med en monsterblodpropp på Ullevål universitetssykehus tenker jeg på hvor flott og profesjonelt helsevesen vi har i Norge.

Etter å ha besvimt med åpne, stirrende øyne og i bevisstløs tilstand gispet etter pust ringte min kone Marit etter ambulanse. Legen konstaterte alvorlig lavt oksygenopptak, og av gårde bar det.

12.13: Jeg ankommer akuttmottaket på medisinsk avdeling på Ullevål. Deretter rett til observasjon. Flere mulige diagnoser.

14.25: Inn på CT Thorax (CT av lungene).

14.45: Resultatet ble klart: monsterblodpropp – eller som det heter i tabloidpressen: sjokkpropp i lungene.

14.49: To timers intensiv, intravenøs behandling starter.

16.00: Overføring til intensiv overvåkning. Oksygenopptaket stiger, og pulsen går ned.

Takk til dem som har hjulpet meg

Pasienten ser på skjermen og ser samtidig at han kan sette seg på sengekanten uten å hive etter pusten. Et dusintall leger og sykepleiere har de siste timene passet på meg. Alle er vennlige og proffe. Til sist kommer overlegen innom og sier at et svært alvorlig tilfelle har gått utrolig bra.

Dette var i 15. august. 16. august er det legevisitt med avdelingsoverlegen i spissen. Mitt tilfelle var så spesielt at overlegen ba om å få bruke det i undervisning og forskning.

Måten proppen ble fjernet på, har omtrent samme virkning som Plumbo har i vannrør. «Så nå kalles du kongen av Plumbo», sa avdelingsoverlegen og smilte til meg.

Dette er en takk til overlegen og til alle andre som har vært rundt meg. Jeg er allerede oppe og står. Og til alle dere som leser dette: Det er snart valg. Stem på partier som støtter fullt og helt opp om det offentlige helsevesenet. Og nei til nedleggelse av Ullevål universitetssykehus.

Innlegget ble først publisert av Nettavisen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse