fbpx TikTok + helsesykepleier = sant Hopp til hovedinnhold

TikTok + helsesykepleier = sant

Bildet viser helsesykepleier Ingrid Sønnei Bjønnes på jobb

Er det noen av trendene på TikTok en helsesykepleier hadde hatt nytte av å vite om? Svaret er selvsagt ja, fordi helsesykepleier har inngående kunnskap om en del av det som trender på TikTok om dagen.

Et enkelt søk i TikTok på p-piller førte meg rett inn i livet til utallige jenters opplevelser og erfaringer med hormonell prevensjon. Jenter som forteller om livet før og etter bruk av for eksempel p-piller. Da fortelles det om sterke bivirkninger, et liv med depresjon og opplevelsen av lav sexlyst, kviser, vektoppgang og større bryster. Kanskje ikke så rart man blir urolig som seer?

Oppdag trender

Jentene vil tilbake til den naturlige kroppen uten hormoner. Hormoner som de mener klusser med det meste. Det er i første runde ikke så dumt å kjenne sin egen kropp, syklus og menstruasjonsblødninger. Det er bare det at ubeskyttet sex ikke alltid er å anbefale. En graviditet klusser vel litt med hormonene i kroppen den og? Stress og bekymringen rundt det å være uønsket gravid er vel heller ingen god oppskrift på å ha det bra.

Gjennom jobben på helsestasjon for ungdom og som fagsvarer på Ung.no ser jeg hvordan TikTok-trenden mot hormonell prevensjon inntar kontoret og innboksen. Jentene kommer med inngående spørsmål om hvordan hormonene i prevensjonene påvirker kroppen og livet. De er engstelige og bekymret for hva hormonene kan gjøre, om de mister seg selv eller ikke blir den utgaven av seg selv de egentlig er.

Må inn i sosiale medier

Her vil kunnskap om trender på TikTok kunne gjøre det enklere å møte disse jentene som vil velge bort hormonell prevensjon. Da kan man sammen snakke om hva slags hormoner dette er, hva bivirkninger er og deretter referere til kunnskapsbasert forskning. Det mener jeg er en god måte å møte jentene på. Samtidig som vi bruker kunnskapsbasert forskning og våre styrker som faggruppe inn i møtet.

Helsesykepleiere jobber forebyggende. Det betyr også at vi må inn i sosiale medier. Vi bør øke vår forståelse av hvorfor mange ønsker å avslutte bruken av hormonell prevensjon, eller hvorfor jenter er urolige for hva hormoner i prevensjonen kan gjøre med kroppen og livet.

Så kos deg med et søk på TikTok. Kanskje oppdager du nye trender som påvirker din jobb som helsesykepleier i møte med barn og ungdom.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse