fbpx Jeg vil ha en forbundsleder som vil kjempe for oss Hopp til hovedinnhold

Jeg vil ha en forbundsleder som vil kjempe for oss

bildet viser en manns- og en kvinnehånd knyttet mot hverandre

Jeg har en bestilling til den nye forbundslederen i NSF: Du må være villig til å gå i krigen for oss! skriver sykepleier Lisbeth Storvik.

– Det viktigste valget for sykepleiere er i november, det er ikke kommunevalget i september. Forbundslederen må være villig til å gå i krigen for oss!

Det sa jeg til Sykepleien da de laget saken « Hvordan kan du påvirke ledervalget i NSF ?».

Må løfte sykepleiernes rettigheter

Når jeg har sagt A, får jeg si B: Det er jo litt av ei bestilling å kreve at forbundslederen skal gå i krigen, men Norsk sykepleierforbunds nye forbundsleders store oppgave må være å løfte sykepleieres arbeidstakerrettigheter.

Bare gjennom gode arbeidsvilkår vil sykepleiere kunne jobbe til de går av med pensjon, og gå foran, slik at vi kan anbefale unge mennesker til å ta sykepleierutdanning!

Helse skulle hatt mer av BNP

Det er ikke lønna som er viktigst, selv om den er viktigst også, men hvordan samfunnet verdsetter sykepleiere. Les: Hvordan regjeringen med helseministeren i spissen sørger for hvor mye av BNP som brukes til helse. Det er altfor lite og skulle vært dobbelt så mye!

Til kommunene; med engasjerte og faglig sterke sykepleiere i front for en bedre eldreomsorg. Til sykehusene; for sykepleieres mulighet til å være faglig oppdaterte og være pasientenes siste skanse mot en stadig forverret sykehusøkonomi.

Vi løper for mye

Jeg har til dags dato ikke møtt noen sykepleier på noe vaktrom i Norge som tenker at vi er for mange på jobb!

Vi løper for mye og får lite respekt for den jobben vi gjør. Det er kun i festtaler og annethvert år vi blir snakka om i noen uker blant politikere som ønsker våre stemmer.

Vi blir ikke hørt når vi krever mer bemanning for å ivareta våre pasienter faglig forsvarlig. Vi er 115 000 velgere, men vi er stort sett tause om hvordan vi blir behandlet når vi sier ifra. Å være synlig kan ha sin pris.

Bestillingen

Derfor er bestillingen til ny forbundsleder:

Jobb for bedre ledelse, bedre arbeidsvilkår med økt grunnbemanning, retten til heltid, turnus og mer medbestemmelse på arbeidsplassen. Det er en munnfull, men vi lever i 2019, ikke 1919.

Er du helseleder og leser dette: Vern om dine sykepleiere. Snart sitter du der og river deg i håret fordi det er enda større huller i turnus. Framtidsutsiktene er ikke gode slik det ser ut nå. Om noen år vil det mangle tusenvis av sykepleiere i Norge.

Det blir den nye forbundslederens største oppgave.

PS til politikerne

Og til politikere som vil at vi skal stemme på dere i september:

Fjellvettregel nummer 8: Vend i tide, det er ingen skam å snu mangelen på sykepleiere.

Les også:

Lill Sverresdatter Larsen er først ute

Solveig Bratseth synes tiden er moden

Line Orlund vil styrke fylkene

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse