fbpx Sykepleien fikk pris for forside om bemanning Hopp til hovedinnhold

Sykepleien fikk pris for forside om bemanning

Bildet viser illustratør Flu Hartberg med Sykepleiens prisvinnende temautgave.

Sykepleien har vunnet Fagpressens forsidepris for 2023 med utgaven «Hvor blir det av alle sykepleierne?». 

Prisen ble delt ut torsdag kveld i Pressens hus i Oslo, der en rekke fagblader hvert år konkurrerer i flere kategorier.

Illustratør og komiker Flu Hartberg har samarbeidet med Sykepleiens grafiker Monica Hilsen om å illustrere temautgaven «Hvor blir det av alle sykepleierne?». Den ble utgitt høsten 2023.

Redaktør Anne Hafstad i Sykepleien er strålende fornøyd med prisen.

– Jeg er glad og stolt over prisen. En slik anerkjennelse betyr mye for hele redaksjonen. En spesiell takk til Flu Hartberg, som tegnet forsiden, grafiker Monica Hilsen og til nyhetsredaktør Ulf Nygaard, som hadde ideen, sier hun.

Hvor jobber sykepleierne?

Den prisvinnende utgaven handler om bemanning og bekrefter at de aller fleste sykepleiere jobber sykepleierelatert, selv om de ikke jobber direkte med pasientbehandling. Det er dokumentert gjennom en forskningsartikkel der tallene for hvor sykepleiere jobber, er analysert av to forskere tilknyttet Statistisk sentralbyrå.

Se forsiden og temautgaven her.

Ingen «sykepleierreserve»

Dermed knuses myten om at det fins en reserve av sykepleiere som har forlatt faget. Om sykepleierne ikke jobber «ved sengen», jobber de med undervisning, som ledere på forskjellige nivåer eller med forskning med mer.

Forskningsartikkelen viser også at de aller fleste sykepleiere jobber tilnærmet heltid. 

Forsideillustrasjonen til Flu Hartberg illustrerer det samme poenget. Om man leter, oppdager man hjemmesykepleiere, sykepleiere på sykehus, i private klinikker, i oppsøkende tjenester, i et klasserom, sykepleiere som utformer helsepolitikk – og sykepleiere som er ledere.

Kritikerrost illustratør

Flu Hartberg beskriver seg selv som illustratør, tegneserieskaper, forfatter og vitsemaker m.m. 

I tillegg til å stå bak en rekke tegneserie- og barnebokutgivelser har han gjort illustrasjonsoppdrag for store og små kunder siden starten av 2000-tallet. Han har også jobbet med animasjon og film og holder kurs og foredrag.

Den kritikerroste illustratøren fikk i 2023 tildelt prisen «Årets tegneserie» for boka Jammerdalen. 

Fagpresse-juryens begrunnelse:

Hvordan får man både unge og gamle, små og store til studere forsiden av et fagblad? Med et generisk stockfoto? Nei. Med et fantasibilde generert av kunstig intelligens? Trolig ikke ikke ennå, i alle fall

Noen redaksjoner setter derimot inn et ekstra gir for å lage en spennende forside som skiller seg ut. Årets forside er stilsikker, overraskende, kreativ og fargesprakende.

En tegning, skamløst inspirert av Martin Handfords «Hvor er Willy?», var utgangspunktet da Sykepleien skulle illustrere en sak om hvor det blir av alle sykepleierne. Men i motsetning til Willy, som det som regel bare er én av, er det ganske mange sykepleiere å finne på denne forsiden fordi sykepleierne slett ikke har forsvunnet, de har gått over i andre typer jobber.

Vinneren av Fagpressens forsidepris er Flu Hartberg (illustrasjon) og Monica Hilsen (design) for «Hvor blir det av alle sykepleierne?» for Sykepleien.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse