fbpx 180 millioner skal brukes på å bedre samarbeidet mellom kommuner og sykehus Hopp til hovedinnhold

180 millioner skal brukes på å bedre samarbeidet mellom kommuner og sykehus

Espen Gade Rolland

– En god start, sier lederen for NSFs faggruppe innen psykisk halse og rus.

Regjeringen skal bruke 180 millioner kroner på å forsterke samarbeidet mellom kommuner og helseforetak for å få bedre pasientforløp. Målet er å få ned ventetidene, skriver regjeringen i en pressemelding.

Regjeringen sier at det er fire grupper som skal prioriteres når pengene skal deles ut: svangerskaps-, fødsel- og barselomsorg, integrert psykisk helsetjeneste og rustjeneste, rehabilitering og tiltak for å redusere antallet utskrivningsklare pasienter som blir liggende på sykehus.

– Det er vanskelig å vurdere om dette er tilstrekkelig, men jeg kan si at det er en god start. Jeg forutsetter at midlene vil bli brukt målrettet og godt innenfor de prioriterte områdene, og at det kommer pasienter og pårørende til gode, sier lederen av NSFs faggruppe for psykisk helse og rus, Espen Gade Rolland. 

Vil ha mer penger til FACT-team 

På spørsmål om hvilke områder Rolland ser for seg at pengene kan brukes innen hans område, har han noen forslag.

– FACT-team og tilsvarende samhandlingsteam på tvers av kommunehelsetjeneste og spesialisthelsetjeneste vil være naturlig å peke på, sier han.

FACT-team er prioritert i opptrappingsplan for psykisk helse, har gode resultater og er godt evaluert også av pasienter og pårørende.

– Vi ser at FACT- team avvikles enkelte steder i landet, nettopp på grunn av uenighet i finansiering, sier han.

Rolland mener også samhandling ved henvisninger til spesialisthelsetjeneste mellom nivåene er et område som bør styrkes. 

– Det vil antakeligvis få rask og positiv virkning på ventelister – og ikke minst klarhet for den enkelte som er behov av hjelp, sier han.

– Uklart

Rolland mener forslagene hans til pengebruk innen psykisk helse og rus sannsynligvis vil få ned ventelistene.

Så selv om han synes dette er en bra start, ønsker han en presisering.

– Jeg merker meg at det i pressemeldingen presiseres «integrert psykisk helsetjeneste». Hva som menes med det, er noe uklart, men jeg ser for meg at dette kan være starten på utprøving av én-nivå-tjeneste slik det er foreslått i opptrappingsplan for psykisk helse, innen BUP barn og unge. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse