fbpx Bli sykepleier på Helgeland – ny mulighet med ekstraordinært opptak i sommer Hopp til hovedinnhold

Bli sykepleier på Helgeland – ny mulighet med ekstraordinært opptak i sommer

Bildet viser innleggsforfatterne Berg, Nielsen og Waage

Karakterkrav har for mange satt en stopper for drømmen om å bli sykepleier. Nå fjernes de særskilte karakterkravene i fagene norsk og matematikk for sykepleierutdanningen. 

Sykepleier er et fantastisk yrke! Du kan jobbe med mennesker og deres helse fra fødsel og gjennom hele livsløpet. Sykepleiere trengs overalt: hjemme hos pasienten, på sykehjemmet, i akuttmottaket, på operasjonsstua, i luftambulansen, på legevakta, i skolehelsetjenesten og alle andre steder der helsetjenester utføres. 

Både kommunene og Helgelandssykehuset har stort behov for å rekruttere sykepleiere i årene som kommer. Vi oppfordrer både unge, men også voksne med interesse for faget, om å søke sykepleierutdanningDu har mange ulike karrierevalg med muligheter for spesialisering. 

Hver eneste dag utgjør du en forskjell for pasientene dine, og du jobber i team med mange andre helsepersonellgrupper for å gi gode helsetjenester. Ung og på vei ut i utdanning og yrkesliv? Voksen på leting etter ny retning og nye muligheter? Innbyggerne og helsesektoren på Helgeland trenger deg! I år har du en genuin mulighet i ditt nærmiljø.

Først til mølla får plass

Karakterkrav har for mange satt en stopper for drømmen om å bli sykepleier. Nå fjernes de særskilte karakterkravene i fagene norsk og matematikk for sykepleierutdanningen. Allerede i sommer åpner Nord universitet på Campus Helgeland (Mo i Rana) opp for opptak uten karakterkrav, både på heltids- og samlingsbasert sykepleierutdanning. 

Hold av datoen 20. juli. Nærmere informasjon om hvordan du søker, vil du få på nord.no/opptak i god tid før den 20. juli. For å komme inn må du fortsatt ha generell studiekompetanse.

Samarbeider om å dekke behov

Helgelandssykehuset og kommunene er opptatt av å sikre tilbud om utdanninger som helsetjenesten trenger i regionen vår. Vi har utdanning som en del av vårt oppdrag og samfunnsansvar. Vi bidrar sterkt til utdanning av helsepersonell gjennom praksisstudier for alle helseutdanninger. Dette foregår ute i helsetjenesten, og er viktig for å kvalifisere fremtidens helsepersonell. Å ta imot studenter under utdanning for læring i praksis beriker helsetjenesten vår. 

Sammen om rekruttering

Helsetjenesten og universiteter/høgskoler må samarbeide tett om å rekruttere til helsefaglige utdanninger og sikre bærekraftige utdanninger i distriktet. Vi kan kun bli bedre sammen, og vi er gjensidig avhengige av hverandre. I det nyetablerte Helsefellesskap Helgeland er samarbeid om utdanning, kompetanse og rekruttering sentralt. 

Sammen skal vi sørge for utdanning og kompetanseutvikling i tråd med behovene på Helgeland. Viktige samarbeidsområder er prekvalifisering, rekruttering og utdanning for å stabilisere og beholde helsepersonell i regionen. Kommuner, sykehus og utdanningsinstitusjoner på Helgeland jobber godt sammen mot dette felles målet.

Bli sykepleier på Helgeland. Åpne døren til et vell av muligheter og gjør en forskjell i ditt lokalsamfunn og for menneskene som bor her. Vi ønsker deg velkommen på laget i helsetjenesten på Helgeland!

Fakta
Helsefelleskap i Helgeland

Partene i Helsefellesskap Helgeland er Helgelandssykehuset HF og kommunene Alstahaug, Brønnøy, Dønna, Grane, Hattfjelldal, Hemnes, Herøy, Leirfjord, Lurøy, Nesna, Rana, Rødøy, Sømna, Træna, Vefsn, Vega og Vevelstad.

​Helsefellesskapets formål er å skape sammenhengende og bærekraftige helse- og omsorgstjenester til pasienter som trenger tjenester fra både spesialisthelsetjenesten og primærhelsetjenesten. ​

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse