fbpx Nytt masterprogram i digitalisering gjør studenter klare til å møte morgendagens utfordringer Hopp til hovedinnhold

Nytt masterprogram i digitalisering gjør studenter klare til å møte morgendagens utfordringer

Bildet viser nytt kull med studenter som sitter ved et langbord

25 nye studenter har startet på den svært populære masterutdanningen «digitalisering i helsesektoren» ved Universitetet i Oslo. Mange av studentene har helsebakgrunn, og flere av dem er sykepleiere.

Gjennom to år skal det nye studentkullet tilegne seg en forståelse av hvordan man bør gå frem for å digitalisere helsesektoren. 

Digitalisering er krevende, noe som også er godt belyst gjennom flere medieoppslag nylig. Gjennom studiet vil studentene få en god forståelse for hvorfor dette er komplekst. 

Studerer reelle problemstillinger

Digitalisering er ikke primært et spørsmål om teknologi, men hvordan man kan utvikle, innføre og bruke teknologi i et komplekst samspill med eksisterende praksis og skape positive organisasjonsendringer. Studiet bygger på et tverrfaglig sosioteknisk perspektiv som ser teknologi, arbeid og organisering i sammenheng.

Programmet er åpent for søkere både med informatikkbakgrunn og en rekke helsefaglige bakgrunner. Gjennom kurs og gruppearbeid tilegner studentene seg erfaring med å jobbe i tverrfaglige team, og gjennom individuelle forskningsprosjekter setter man seg inn i reelle problemstillinger i sektoren. 

Tilbyr relevante forskningsprosjekter

Med partnere i både offentlig og privat sektor tilbyr programmet en rekke relevante forskningsprosjekter for studentene. Flere studenter har også egen erfaring med digitaliseringsprosjekter og har gjennomført forskning i tilknytning til disse.

Digitalisering av pleieplan, datadeling i digital hjemmeoppfølging, innovasjon med kunstig intelligens og digital innovasjon i offentlig tverrsektorielt samarbeid er blant temaene studentene skal forske på.

Studiet har 30 studieplasser og har siden oppstarten i 2022 hatt høye søkertall. Det aller første kullet besto av 16 studenter som ble valgt ut blant 294 søkere da studiet startet i 2022. I år var søkertallet 481.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse