fbpx Dårlig inneklima et økende problem i helsesektoren Hopp til hovedinnhold

Dårlig inneklima et økende problem i helsesektoren

Bilde fra sykehuskorridor

Nær halvparten av ansatte i helsebygg og sykehus oppgir at de plages av dårlig inneklima på jobb, ifølge en undersøkelse.

Det fremgår i en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av selskapet GK. Undersøkelsen ble gjort i mai i år, hvor 3079 personer fra Norge, Sverige og Danmark deltok.

Der svarte én av fire arbeidstakere at de plages av dårlig eller svært dårlig inneklima på jobb. 47 prosent av dem som jobber i helsebygg og sykehus, svarer det samme – en økning på 7 prosentpoeng fra en tilsvarende undersøkelse i fjor.

– Dårlig inneklima kan bidra til sykdom og helseplager hos ansatte og pasienter. Konsekvenser kan blant annet være luftveisinfeksjoner, hodepine, slitenhet, tung pust og forverring av astma og allergier, sier generalsekretær Guro Birkeland i Norges Astma- og Allergiforbund.

Over halvparten av dem som plages av dårlig inneklima, mener dette skyldes mangelfull eller dårlig ventilasjon. Helsebygg peker seg ut også her, hvor 55 prosent av helseansatte oppgir at det dårlige inneklimaet på jobben skyldes ventilasjonen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse