fbpx Hjemmesykepleier siktet for tyveri – skal ha prøvd å selge tyvegodset på nett Hopp til hovedinnhold

Hjemmesykepleier siktet for tyveri – skal ha prøvd å selge tyvegodset på nett

bildet viser tyvegods til salgs på finn.no

Den tyverisiktede tilkallingsvikaren i hjemmesykepleien i Porsgrunn kommune ble lurt i en felle etter at noe av tyvegodset var oppdaget i en Finn-annonse.

4. september ble kvinnen, som var sykepleier og tilkallingsvikar i hjemmetjenesten i Porsgrunn kommune, pågrepet. Dagen etter ble ansettelsesforholdet hennes i kommunen avsluttet.

Lokalavisene TA og Varden har skrevet flere saker om kvinnen, som fremdeles har autorisasjon som sykepleier og også er ansatt ved Sykehuset i Telemark.

Undersøker et enormt beslag

En bruker i hjemmetjenesten i slutten av 80-årene skal ha blitt robbet for alle verdisaker og også penger, uten at familien kan si hvor mye og når det skal ha blitt gjort.

Barnebarnet til brukeren i hjemmetjenesten fulgte med på Finn.no, og da noe av tyvegodset dukket opp der, utga hun seg for å være kjøper og avtalte møte med selgeren, som var sykepleieren.

Sykepleieren skal ifølge politiet ha kjøpt opp dødsbo, så politiet etterforsker nå saken og undersøker et enormt beslag av gjenstander hos kvinnen, skriver TA.

Barnebarnet tipset politiet om saken. Da sykepleieren trodde hun skulle møte en kjøper, var det politiet som dukket opp. Hun ble pågrepet, men ikke varetektsfengslet.

Uklart hva som har skjedd på sykehuset

Til Varden sier den siktede kvinnen at hun ikke har noe kjennskap til tyverier og avkrefter på det mest bestemte at hun har stjålet noe.

Men til TA sier en politiadvokat at kvinnen har avgitt forklaring og gitt en delvis erkjennelse etter siktelsen.

TA har spurt klinikken ved Sykehuset i Telemark om pasienter eller ansatte ved avdelingen på sykehuset har opplevd tyverier. 

Lederen for klinikken der sykepleieren er ansatt, skriver i en e-post til avisa at «når det gjelder personalsaker eller interne forhold, uttaler vi oss ikke om dette».

NSF er ikke engasjert i saken

Siri Sørli er hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund (NSF) i Porsgrunn kommune. Sykepleien har spurt henne om NSF gjør noe i saken og om sykepleieren får noen form av hjelp, for eksempel advokat.

Sørli svarer på e-post:

– NSF Porsgrunn har ingen pågående sak knyttet til våre medlemmer med denne problemstillingen.

– Betyr det at hun ikke er medlem eller at hun ikke har bedt om hjelp?

– Jeg har ingen ytterligere kommentarer til saken, svarer Sørli på e-post.

Tilsynssak

Ifølge TA har Porsgrunn kommune varslet fylkeslegen om mulig pliktbrudd fra sykepleieren.

Linda Endrestad hos fylkeslegen sier de har åpnet tilsynssak og venter på mer informasjon fra politiet i saken.

Hva man kan bevise at sykepleieren eventuelt har gjort, avgjør hvordan myndighetene reagerer.

– Det kan være faglige pålegg som etikkopplæring, eller det kan være så alvorlig at Statens helsetilsyn må dra inn autorisasjonen hennes, sier fylkeslege Sigmund Skei til TA.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse