fbpx Temasaker | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

#Fall

Når eldre mennesker faller, starter problemene.

#Sykepleie i koronaens tid

Sykepleierne er i frontlinjen i kampen mot korona-pandemien. Siden begynnelsen av mars har helsevesenet måttet takle mange covid-19-pasienter samtidig.

Her kan du leser hvordan sykepleiere i Norge takler krisen – fra uke til uke.

#Smertevurdering

Årsakene til pasientens smerte kan være sammensatte og vanskelige å tyde. Sykepleiere kan gjøre en avgjørende forskjell. 

#Alle skal hjem

Færre sengeplasser. Mer behandling hjemme. Er vi klar for det?

#I risikosonen

Sykepleiere kjenner på frykten for å gjøre en feil som skader pasienten, eller at det skal oppstå uheldige hendelser på deres arbeidsplass.

Forskningens ABC

Som student skal du kunne bruke forskningsbasert kunnskap for å lære og forstå sykepleie. Forskningens ABC inneholder det du trenger for å finne, forstå og bruke forskning.

Fag og forskning 2019

Fem forskjellige utgaver med fag- og forskningsartikler som er blitt publisert på sykepleien.no i 2019. Bladene er inndelt i disse fem temaene: #Akutt, kritisk og kronisk sykdom, #Etikk, metode og verktøy, #Migrasjonshelse, psykisk helse og rus, #Rehabilitering, alderdom og død, #Seksualitet, fødsel og oppvekst.

#Snakk om lønn

Sykepleierlønnen er elendig, mener mange. Men hvor dårlig er den? Og hva kan du gjøre selv for å få mer penger på bordet?

#Sår

Sår er sykepleiernes domene, men blir ofte forsømt. Her kan du lære av dem som virkelig kan det.

#Hva er egentlig sykepleie?

Seks av ti sykepleiere bruker daglig tid på oppgaver de mener andre burde utføre, viser Sykepleiens ferske undersøkelse. Likevel er ikke alle sykepleier enig i at renhold og matlaging aldri er sykepleie.

#Etter kreften

De overlevde kreften. Så kom senskadene. Les hva sykepleiere bør kunne om senskader etter kreftbehandling.

#Isolert

Isolat, skjerming og lukkede avdelinger blir hyppig brukt i helsetjenesten. Seks fotografer har utforsket hva isolasjon gjør med pasientene.

#Angst- og sovemedisiner – pillenes pris

Benzodiazepiner og z-hypnotika brukes ofte feil i helsevesenet. Det kan gi alvorlige bivirkninger som avhengighet. I kategoriene under finner du artikler med råd fra ekspertene om bruk av medikamentene, om hva man på passe på og historier om pasienter. Og hvem har egentlig ansvaret for at det ofte går galt?

#Sykepleierhelse - en overlevelsesguide

Sykepleien har snakket med forskere, eksperter og sykepleiere om hva som kan gjøres for å bedre sykepleiernes helse og arbeidsmiljø. Vi vet hva som skal til. Men det må finnes en vilje til å endre, og noen må kjempe for det.

#Når er det nok?

Seks av ti sykepleiere sier at de har vært med på å gi livreddende behandling til pasienter som hadde hatt bedre av å få slippe. Hvorfor er det så vanskelig å bare la folk dø?