Post-pandemiske portretter
Sykepleiere som ble berørt av pandemien, forteller sine historier.
Sykepleiere som ble berørt av pandemien, forteller sine historier.
Barn som lever med belastninger og sykdom rundt seg, er en utsatt og sårbar gruppe. Under halvparten av sykepleierne oppgir at deres arbeidsplass har rutiner og retningslinjer for å ivareta barn som er pårørende.
Diabetes er to sykdommer. Diabetes type 1 er en kronisk sykdom med ukjent årsak, mens diabetes type 2 kan forebygges og i stor grad behandles med livsstilsendringer.
Vi vil helst klare oss selv, men når sykdom rammer, må vi overgi kontrollen til andre. Her finner du og filmen om INCL-syke Novalie.
Syv filmer om transpersoner og deres møter med helsevesenet.
72 prosent av sykepleierne i kommunene har vurdert å slutte eller bytte jobb.
Psykisk syke dør 10–15 år tidligere enn andre av somatisk sykdom.
En stakket stund trodde menneskene de hadde overtaket. Nå forsvarer bakteriene seg med alt de har.
Ytringsfrihet er for alle … Men 1 av 4 sykepleiere oppgir å ha fått negative reaksjoner fra leder når de har ytret seg om forhold på arbeidsplassen.
Koronapandemien har gitt mange sykepleiere og ledere nye faglige utfordringer. Her har vi samlet en rekke fag- og forskningsartikler som kan være til hjelp.
Tre ulike videoer om varsling av kritikkverdig forhold.
Fem forskjellige videoer om samfunnets stigma om fedme.
Alle har en seksualitet. Er det en sykepleieoppgave å legge til rette for pasienten?
Når eldre mennesker faller, starter problemene.
Fem forskjellige utgaver med fag- og forskningsartikler som er blitt publisert på sykepleien.no i 2019 og 2020.
Årsakene til pasientens smerte kan være sammensatte og vanskelige å tyde. Sykepleiere kan gjøre en avgjørende forskjell.
Færre sengeplasser. Mer behandling hjemme. Er vi klar for det?
Sykepleieren skal understøtte pasientens håp. Men hva når alt ser mørkt ut?
Sykepleiere kjenner på frykten for å gjøre en feil som skader pasienten, eller at det skal oppstå uheldige hendelser på deres arbeidsplass.
Som student skal du kunne bruke forskningsbasert kunnskap for å lære og forstå sykepleie. Forskningens ABC inneholder det du trenger for å finne, forstå og bruke forskning.
Fem forskjellige utgaver med fag- og forskningsartikler som er blitt publisert på sykepleien.no i 2019. Bladene er inndelt i disse fem temaene: #Akutt, kritisk og kronisk sykdom, #Etikk, metode og verktøy, #Migrasjonshelse, psykisk helse og rus, #Rehabilitering, alderdom og død, #Seksualitet, fødsel og oppvekst.
Sykepleierlønnen er elendig, mener mange. Men hvor dårlig er den? Og hva kan du gjøre selv for å få mer penger på bordet?
Sår er sykepleiernes domene, men blir ofte forsømt. Her kan du lære av dem som virkelig kan det.
Seks av ti sykepleiere bruker daglig tid på oppgaver de mener andre burde utføre, viser Sykepleiens ferske undersøkelse. Likevel er ikke alle sykepleier enig i at renhold og matlaging aldri er sykepleie.
De overlevde kreften. Så kom senskadene. Les hva sykepleiere bør kunne om senskader etter kreftbehandling.
Isolat, skjerming og lukkede avdelinger blir hyppig brukt i helsetjenesten. Seks fotografer har utforsket hva isolasjon gjør med pasientene.
Benzodiazepiner og z-hypnotika brukes ofte feil i helsevesenet. Det kan gi alvorlige bivirkninger som avhengighet. I kategoriene under finner du artikler med råd fra ekspertene om bruk av medikamentene, om hva man på passe på og historier om pasienter. Og hvem har egentlig ansvaret for at det ofte går galt?
Sykepleien har snakket med forskere, eksperter og sykepleiere om hva som kan gjøres for å bedre sykepleiernes helse og arbeidsmiljø. Vi vet hva som skal til. Men det må finnes en vilje til å endre, og noen må kjempe for det.
Seks av ti sykepleiere sier at de har vært med på å gi livreddende behandling til pasienter som hadde hatt bedre av å få slippe. Hvorfor er det så vanskelig å bare la folk dø?