fbpx Haukeland-reportasje gikk til topps Hopp til hovedinnhold
Årets journalistpris

Haukeland-reportasje gikk til topps

Journalistene Marit Fonn og Ann-Kristin Bloch Helmers i Sykepleien fikk i går tildelt Fagpressens Journalistpris for sin reportasje om behandling av pasienter med brannskader. 

Fagpressen med sine cirka 250 medlemsblad, hedret i går sine aller beste på et arrangement i Oslo.

En av de gjeveste prisene gikk til de to journalistene i Sykepleien.

Reportasjen om brannskadde pasienter og den behandlingen de fikk på Haukeland Universitetes sykehus i Bergen vant juryens hjerter.

"Gjennom fire sterke pasienthistorier viser Sykepleien frem det som blir kalt «det ypperste av sykepleie». Portrettet dokumenterer hele bredden av sykepleierens virke: Faglig ekspertise i kombinasjon med varme og omsorg og gir et eksklusivt blikk inn i en avdeling som alle har hørt om, men som få – heldigvis – har førstehånds kunnskap om.
Sykepleiens journalister har arbeidet med pasientene og deres pårørende gjennom hele prosessen, og med sykepleierne på Haukeland. Dette er et stykke svært grundig journalistikk", heter det i juryens begrunnelse.

Tett inn på

Ideen om å lage en større reportasje oppsto etter en henvendelse fra brannskadeavsnittet på Haukeland i fjor. Avdelingen skulle feire sitt 30-års jubileum i september 2014 og ville gjerne ha et tema om dette i Sykepleien.

Opprinnelig ønsket sykepleiere og leger å skrive temaet selv, men de lot seg overtale til å slippe journalistene inn på avdelingen i stedet.

Marit Fonn og Ann-Kristin Bloch Helmers fikk dermed en unik anledning til å komme svært tett inn på både pasienter, sykepleiere og leger. Resultatet ble en rekke sterke historier om utfordringer som brannskadde pasienter møter mens de kjemper seg tilbake til hverdagen. Behandlingen på Haukeland er ofte svært langvarig.

Fonn og Bloch Helmers kom tilbake med et stort materialet som ble publisert både som et tema i tidsskriftet, i en utvidet presentasjon på Sykepleiens app for nettbrett og med lyd og video på Sykepleiens nettsider. 

Du kan lese alle reportasjene om brannskader her

Teamarbeid

Selv om prisen er en indviduell pris til to dyktige journalister, har også en rekke andre i Sykeplein bidratt til at reportasjen "De dype sårene" ble lagt merke til av fagjuryen. Det gjelder blant annet desken og grafiker Nina Hauge som var ansvarlig for utformingen av reportasjen og for forsiden.

Nina Hauge fikk forørvrig også en hederlig omtale for en annen forside til Sykepleien. Der var temaet inkontinens.

Journalister fra Sykepleien vant også journalistprisen i 2006 og 2007. I fjor vant Ann-Kristin Bloch Helmers sammen med Kari Anne Dolonen kategorien Fagpressens gravepris. 

Årets fagpressejury besto i år av Kjersti Løken Stavrum, Håkon Haugsbø, Hege Iren Franzen, Ola L. Tømmerås, Morten M. Løberg, Nina Thorvaldsen og Ken Håkegård.

Dette er et stykke svært grundig journalistikk
Juryen

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse