fbpx Mann døde av kreft – alternativ behandler tiltalt Hopp til hovedinnhold

Mann døde av kreft – alternativ behandler tiltalt

Bildet viser en pasient som får cellegift administrert av en sykepleier.
NEI TAKK: Mannen i slutten av 60-åra fikk påvist ondartet kreft i leggen 26. juni i 2013. Legene på sykehuset sa at det var gode muligheter for å bli frisk, men få dager senere takket mannen nei til videre behandling på Radiumhospitalet. Foto: Mostphotos / Doug Olson

En 61 år gammel alternativ behandler fra Tyskland er tiltalt etter at en mann fra Stange i Hedmark døde av kreft i 2014.

Ifølge tiltalen sa den alternative behandleren at Stange-mannen bare hadde forkalkninger og ikke kreft. Under et år senere døde han av kreftsykdommen, melder  NRK.

Takket nei til behandling

Mannen i slutten av 60-åra fikk påvist ondartet kreft i leggen 26. juni i 2013. Legene på sykehuset sa at det var gode muligheter for å bli frisk, men få dager senere takket mannen nei til videre behandling på Radiumhospitalet.

Da hadde han snakket med den alternative behandleren på telefon og blitt fortalt at han ikke hadde kreft, men en forkalkning.

Resonansterapi over telefon

Ifølge tiltalen tok Stange-mannen imot såkalt resonansterapi via telefon og et par personlige møter med den tiltalte behandleren. Men etter hvert fikk han mer og mer smerter, og 18. juni i 2014 døde han av kreftsykdommen.

Den alternative behandleren er tiltalt for brudd på lov om alternativ behandling – for å ha behandlet alvorlig sykdom uten å være helsepersonell.

– Det har vært noen sånne saker før, men dette er temmelig uvanlig, sier statsadvokat Jo Christian Jordet.

Nekter straffeskyld

Den tiltaltes forsvarer, Hans-Jørgen Andersen, sier hans klient nekter straffskyld.

– Han mener han bare var en hjelper i en vanskelig periode for avdøde, sier Andersen.

Den tiltalte 61-åringen er opprinnelig tysk, men er bosatt i Sverige. Ifølge statsadvokat Jo Christian Jordet er mannen utdannet lege i Tyskland.

Rettssaken skal gå over tre dager i Hedmarken tingrett fra den 23. oktober.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.