fbpx Vil du være sykepleieren til en av Midtøstens «mer velstående personer»? Hopp til hovedinnhold

Vil du være sykepleieren til en av Midtøstens «mer velstående personer»?

Bildet viser en by i Midt-Østen

Bemanningsforetaket Dignus Medical søker etter tre skandinaviske sykepleiere som kan være «personlig velværeassistent» for en VIP og hans sønn i Midtøsten. Lønnen kan diskuteres.

Stillingsannonsen på engelsk spør «Do you want to see the world as a personal Wellbeing Assistant?».

Siden annonsen står blant stillingsannonsene hos Sykepleien.no, går vi ut fra at det er sykepleier som trengs, og lenger ned i annonsen står det ganske riktig at det er en autorisert sykepleier man er på jakt etter.

– Oppdraget er utvidet, og vi ser nå etter tre sykepleiere som skal kunne starte så raskt de er klare og oppdragsgiver har funnet noen som kan passe. Engasjementet vil vare så lenge den enkelte ønsker, sier daglig leder og partner i Dignus Medical, Tor-Egil Christensen.

Må reise mye

«Du må være interessert i å ta på deg en viktig rolle som en personlig velværeassistent for en VIP i et eksepsjonelt miljø. Du vil være en del av et lite team og du må være klar til å reise globalt 60 % av tiden», heter det i annonsen.

Oppgavene vil blant annet bestå i å kommunisere med medisinske eksperter og følge anbefalinger og forskrivninger. Sykepleierne skal også kunne sette injeksjoner og IV, samt gi kostholdsråd og støtte med fysioterapi ved behov.

– Sykepleierne blir ansatt i et vanlig ansettelsesforhold, hevder Christensen.

bildet viser Tor-Egil Christensen

I annonsen som er publisert hos Nav, står det i tillegg at arbeidstiden er hver dag hele uka, morgen, kveld og natt.

– Skal de tre sykepleierne gå turnus?

– Arbeidstiden er i utgangspunktet normal. Kunde og kandidat avtaler eventuelt avspasering/fri, eller ekstrabetaling. Men dette vil være forskjellig fra kandidat til kandidat og vil avtales direkte med den enkelte.

Må være skandinavisk statsborger

Av kravene som nevnes, må søkerne blant annet ha mellom to og ti år med klinisk erfaring og skandinavisk statsborgerskap. Det annonseres også i Sverige og Danmark.

– Arbeidsspråket vil være engelsk, men vår oppdragsgiver synes det er veldig interessant med skandinaviske sykepleiere, sier Christensen.

– Hvorfor det?

– Kunden mener at skandinavisk helsepersonell holder en høy standard, har god kompetanse, samt at de er ryddige og profesjonelle. Han er opptatt av at etikk er noe man ikke bare skal snakke om, men også skal etterleve i praksis, noe han oppfatter at skandinavisk helsepersonell gjør.

Velstående person

– Kan du si noe mer om oppdragsgiveren?

– Det er en av Midtøstens mer velstående personer, og oppdraget er nå utvidet til at både far og sønn ønsker medisinsk personell som kan bistå med deres helseutfordringer. Man vil følge dem på reiser globalt og vil møte medisinske eksperter i noen av verdens større byer.

– Hvilken mulighet vil sykepleierne ha for å gjøre research på vedkommende før de søker?

– Ingen. Først når de har søkt, vil vi plukke ut interessante kandidater som vi signerer en fortrolighetsavtale med. Da kan de sjekke bakgrunnen til oppdragsgiveren vår mer, samt at vi kan gi vesentlig mer utfyllende informasjon.

Hvis kandidatene så er interesserte i å gå videre, kan det bli et intervju med oppdragsgiver på Skype først, og deretter et intervju i London hvis man velger å gå videre.

– Oppdragsgiver er opptatt av at personkjemien med kandidatene fungerer godt, siden de skal leve tett på hverandre på reiser.

Betingelser

Sykepleierne som ansettes, må bo i Midtøsten over halvparten av tiden. I annonsen står det at de vil få «en veldig konkurransedyktig godtgjørelse» som de slipper å betale skatt av, samt gratis losji og bil. De vil også få en internasjonal helseforsikring og andre fordeler.

– Hvilke da?

– De vil blant annet få dekket hjemreiser, antallet vil avhenge av hva som avtales med den enkelte kandidat. Enkelte kandidater har familie og ønsker naturlig flere hjemreiser, enn en som er singel.

– Vil de opparbeide seg pensjonsrettigheter?

– Ved at de lønnes i utlandet og ikke skatter i Norge, vil de ikke opparbeide seg pensjonsrettigheter i Norge for den tiden de arbeider i utlandet. De må da tegne egen pensjon for denne perioden. Kostnaden ved dette vil gjenspeile seg i de betingelser kandidaten blir tilbudt eller forhandler seg frem til.

Lønn

– Og hva er lønna, eller denne godtgjørelsen?

– Det vil forhandles med hver enkelt og vil være avhengig av tidligere erfaring.

– Minstelønnen for nyutdannede sykepleiere i sykehus uten ansiennitet er 400 000 kroner. Kan du si om den er dobbelt så høy?

– Den vil være vesentlig mer. Jeg kan si at jeg hadde en sykepleier med 30 års praksis på tråden i dag, som blant annet hadde jobbet offshore. Han ville få vesentlig mer utbetalt enn han hadde i bruttolønn i dag, sier Christensen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse