fbpx Smitten opp over 50 prosent den siste uka Hopp til hovedinnhold

Smitten opp over 50 prosent den siste uka

Illustrasjon av korona-viruset. Foto: Mostphotos
MER SMITTE: Smitten med covid-19 er kraftig økende i Norge. Foto: Mostphotos

Koronasmitten i Norge har økt med hele 53 prosent på bare én uke. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad frykter nå en fjerde smittebølge før skolestart.

I forrige uke ble det meldt om totalt 2187 nye smittede i Norge, en økning på 53,2 prosent fra 1428 smittede uka i forveien, viser en sammenstilling av nasjonale smittetall som NTB har gjort.

NTB har tatt utgangspunkt i tallene som meldes fra registeret MSIS like etter midnatt hver dag.

I Oslo viser kommunale tall at smitten har økt med 86,8 prosent til 282 smittede i forrige uke, opp fra 151 uka i forveien.

Frykter fjerde bølge

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad ser med bekymring på utviklingen.

– Det mest bekymringsfulle ved at veldig mange kommuner nå har stigende smittetrend, er at man ikke skal klare å slå ned utbruddene før skolestart, skriver han i en SMS til NTB.

– Da kan vi gå inn i en fjerde smittebølge med deltavirus før vi er i mål med vaksinasjonsprogrammet. Det kan i så fall gi betydelig økt smitte blant uvaksinerte, og ny stigning i alvorlige sykdomstilfeller og innleggelser, advarer han.

Nakstad understreker at det er stor usikkerhet om utviklingen videre.

– Heldigvis vil veldig mange bli vaksinert de neste ukene. Det vil gjøre det lettere å beholde kontrollen i noen uker til.

Deltavarianten har overtatt

Den kraftige smitteøkningen kommer i kjølvannet av at deltavarianten er blitt dominerende i Norge.

Folkehelseinstituttet (FHI) fastslår i sin siste risikovurdering at deltavarianten har større spredningsevne enn alfavarianten, som dominerte fram til sommeren.

Deltavarianten er mer smittsom enn alfa og smitter også i større grad vaksinerte og personer som har hatt covid-19 tidligere, men vaksinering ser likevel ut til å beskytte relativt godt mot sykehusinnleggelse og død.

Den nye varianten, som først ble oppdaget i India, har også utløst smittebølger i mange andre land.

Festsmitte

Ifølge overlege Preben Aavitsland er det i hovedsak smitte blant unge voksne som driver økningen nå.

Mye av smitten er knyttet til private fester, serveringssteder og andre sammenkomster.

– Dette er foreløpig ikke dramatisk. Rask framgang i vaksinasjonsprogrammet vil gi viruset stadig dårligere muligheter til å spre seg, skriver Aavitsland i en epost til NTB.

Han understreker likevel at helsemyndighetene ikke ønsker for mye smittespredning, ettersom viruset da også kan nå uvaksinerte eldre som kan bli alvorlig syke.

Antall innleggelser på sykehus har ligget stabilt på rundt 20 per uke hele sommeren.

Les også:

Lønnshopp for sykepleierne i Vestvågøy

Oversiktsbilde av Vestvågøy
GLA’MELDING: Sykepleierne i Vestvågøy kommune kan glede seg over en varig lønnsøkning. (Bildet er fra Stamsund i Vestvågøy.) Foto: imageBROKER / Jörg Dauerer

Flere av sykepleierne i denne kommunen fikk et lønnsløft på 40 000 kroner over natten.

I Vestvågøy kommune i Nordland har alle sykepleierne fått en gla’melding:

Grunnlønnen økes med 20 000 kroner for alle sykepleiere. I tillegg økes også lønnen etter ansiennitet. For flere av sykepleierne betyr dette at lønnen har økt med 40 000 kroner over natten.

Det var NRK som først skrev om saken.

Vil rekruttere og beholde sykepleiere

Kommuner over hele landet sliter med å rekruttere og beholde sykepleiere. Årets lønnsoppgjør førte ikke til noe nevneverdig lønnshopp, og streiken endte med tvungen lønnsnemnd.

– Det er positivt at kommunen og de tillitsvalgte på eget initiativet har klart å øke lønnen i Vestvågøy, sier fylkesleder i NSF Nordland, Gjertrud Helene Krokaa til Sykepleien.

Hun berømmer at politikere i kommunen anerkjenner at lønn må til – ikke bare for å rekruttere, men også for å beholde de sykepleierne de har.

Ordføreren i Vestvågøy sier til NRK at han håper lønnsøkningen vil få flere til å søke jobb i kommunen, men også at økt lønn gjør at sykepleierne vil bli værende.

Varig lønnsøkning

– Mange kommuner har såkalte lokketilbud for å rekruttere nye sykepleiere. Men det er kortvarige tilbud. Det som er positivt med dette, er at det er en varig lønnsøkning og gjelder alle, sier Gjertrud Helene Krokaa.

De klassiske rekrutteringstilbudene kan skape frustrasjon for sykepleiere som har lang ansiennitet.

– Sykepleiere med mange års ansiennitet ser at nyutdannede suser forbi dem på ansiennitetsstigen fordi de omfattes av et rekrutteringstiltak. Selv får de ingenting.

I Vestvågøy har de forhandlet frem en lønnsøkning som ikke bare tenker rekruttering, men også belønner sykepleiere med lang fartstid med økt lønn.

– Det er kjempepositivt og en gla’melding, sier Krokaa til Sykepleien.

Håper flere følger etter

Fylkeslederen i Nordland håper både KS sentralt og ordførere rundt om har merket seg hva de har fått til i Vestvågøy.

– Kommunen har tenkt langsiktig. De har tatt inn over seg at de må legge penger på bordet for å beholde sykepleiere. Selv om alle er enige i at sykepleiermangelen er kritisk, er det handling som må til. Vestvågøy har gått fra ord til handling, og det er gledelig, sier Krokaa.

Stram kommuneøkonomi er ingen god unnskyldning for ikke å følge etter, mener hun.

– Kommunene bør se på vikarbudsjettene sine. De burde bruke de pengene på faste og fremtidsrettede løsninger i stedet for å drive kostbar brannslukking, sier hun.

Men Krokaa tror ikke lønn alene vil løse sykepleierkrisen.

– Kommunene må også gjøre noe med arbeidsbelastningen. Lønn er viktig, men for at sykepleiere skal orke et helt yrkesliv i helsevesenet, må arbeidsbelastningen ned, sier hun.

Må løses sentralt

Kai Øivind Brenden er andre nestleder i NSF. Han er enig i at dette er gode nyheter, men han vil ha sentrale løsninger.

– De største problemene har vi i distriktskommunene. Om vi skal fikse dette landet over, så må vi bedre vilkårene sentralt. Jeg håper at dette gir et tydelig signal til KS inn mot hovedforhandlingene vi skal ha frem mot 2022, om at et løft trengs for sykepleierne, sier han til NRK.

Også han er enig med Krokaa i at lønn alene ikke løser mangelen. En rapport fra SSB viser at en av fem sykepleiere slutter etter maks ti år i jobben. Arbeidspress oppgis som en av årsakene.

Les også: 1 av 5 sykepleiere forsvinner fra helsevesenet

– Ingen overraskelse

Arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø, sier til NRK at dette kan være et av flere viktige bidrag til å løse utfordringene rundt rekruttering fremover.

– Lønnssystemet i kommunal sektor gir rom for både lokale og sentrale forhandlinger. At det er press på sykepleiere, overrasker ingen. Flere kommuner gjør lokale tilpasninger for å løse et behov. Heldigvis ser vi at søkningen til sykepleierutdanningen er stor, sier han til NRK.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.