fbpx Sykepleiere fikk ærespris for arbeid med kreftsyke barn og unge Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere fikk ærespris for arbeid med kreftsyke barn og unge

BARNEKREFTFORENINGENS ÆRESPRIS 2022:  Fra venstre på bildet Inger Vesten (OUS), Solveig Hauge (OUS) , Hilde Johanne Hagen (HUS), Gyri Tvedt Rustand (HUS), Kristin Myhre (St. Olav), Malèn Otelie Nørby (UNN) og Tonje Fossum (St. Olav). Foto: Barnekreftforeningen

I helgen delte Barnekreftforeningen ut årets ærespris for 2022 til alle sykepleiere som jobber med barn og unge med kreft.

Leder for Barnekreftforeningen trakk frem sykepleiernes mange oppgaver.

Det er de som har mest kontakt med pasientene og familiene helt fra innleggelse ved mistanke om alvorlig sykdom, og gjennom hele behandlingstiden.

– De er nøkkelpersoner i det psykososiale støttearbeidet, har kontakt med nettverket i kommunen og er også noen ganger den som gir informasjon til barnehager og skoler, sier Trine Nicolaysen, daglig leder i Barnekreftforeningen.

Til alle sykepleiere

Sju sykepleiere fra de fire største regionale sykehusene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø var til stede på utdelingen ved Barnekreftforeningens landsmøte på Hellerudsletta like ved Lillestrøm i helgen.

Nicolaysen sa at noe av det viktigste for alle mennesker er det å bli møtt med respekt og bli lyttet til.

– Som sykepleier i en aktiv sykehusavdeling, forventes det at objektiv kunnskap med evne til nærhet og omsorg, kombineres, sa Nicolaysen ifølge en pressemelding fra Barnkreftforeningen.

Uvurderlig kunnskap

Flere av sykepleierne som jobber med barn og unge med kreft, har vært i avdelingen i hele sin yrkeskarriere og har opparbeidet seg uvurderlig kunnskap og erfaring.

– Det å kunne videreformidle og lære opp nye sykepleiere er også en viktig del av sykepleierens rolle og arbeidsoppgaver, sier Nicolaysen.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.