fbpx 22 tilfeller av apekopper i Norge: – Det jobbes hardt for å stoppe dette Hopp til hovedinnhold

22 tilfeller av apekopper i Norge: – Det jobbes hardt for å stoppe dette

Siri Laura Feruglio
OVERVÅKER: – Vi har ikke sett en så stor utbredelse av apekopper tidligere, sier fungerende avdelingsdirektør for smittevern og beredskap Siri Laura Feruglio ved Folkehelseinstituttet (FHI). Foto: FHI

Siden slutten av juni har antallet smittede med apekopper mer enn doblet seg i Norge. Så langt har det blitt bekreftet 22 tilfeller over hele landet.

– Det jobbes hardt for å stoppe dette. Vi har i høyeste grad satt inn en stor innsats for å stoppe dette fra å bre seg videre i befolkningen, sier fungerende avdelingsdirektør for smittevern og beredskap Siri Laura Feruglio ved Folkehelseinstituttet til NRK.

I det pågående utbruddet har over 6000 blitt smittet med apekopper rundt om i verden. Norge har nå 22 bekreftede tilfeller. Det første tilfellet i Norge ble bekreftet 31. mai. Siden slutten av juni har smittetallene i Norge mer enn doblet seg.

– Vi har ikke sett en så stor utbredelse av apekopper tidligere, spesielt knyttet til miljø hvor menn har sex med menn. Det har vært enkelte rapporter om smitte ved intim kontakt tidligere, men aldri i det omfang vi ser nå, sier Feruglio.

17 av de smittede i Norge er mellom 20 og 49 år gamle, og 17 av de 22 er bosatt i Oslo og Viken.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.