fbpx FHI: Listeriautbrudd som følge av røkt laks og ørret – fire personer smittet Hopp til hovedinnhold

FHI: Listeriautbrudd som følge av røkt laks og ørret – fire personer smittet

Databilde av Listeria monocytogenes-bakterien

Folkehelseinstituttet (FHI) har oppdaget utbrudd av listeria, med fire personer så langt smittet. Røkt laks og ørret mistenkes å være smittekilden.

To av de fire personene er bosatt i Viken, de to andre i Oslo og Vestland fylke. Alle har vært innlagt på sykehus. Personene er mellom 50 og 80 år gamle.

De er nå friske eller på bedringens vei, ifølge FHI.

Det er påvist listeriabakterier med lik genetisk profil i prøver fra alle personene, noe som tyder på en felles smittekilde, skriver FHI i en pressemelding.

Tre av de fire personene har fortalt at de har spist enten røkt laks eller røkt ørret fra samme produsent i tiden før de ble syke. Utbruddsbakterien er funnet i to pakker fra den samme produsenten. En av de smittede hadde pakkene i fryseren.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse