fbpx KS utreder samfunnstjeneste for alle – kan gi flere hender i helse og omsorg Hopp til hovedinnhold

KS utreder samfunnstjeneste for alle – kan gi flere hender i helse og omsorg

Bilde fra vaksinestasjon

En stadig eldre og voksende befolkning trenger mer arbeidskraft i sving. KS utreder om løsningen kan ligge i en allmenn samfunnsplikt.

Innen 15. mai skal Kommuneorganisasjonen KS motta en utredning fra Menon Economics, som skal ta for seg samfunnsnytten og forutsetninger for innføring av allmenn samfunnstjeneste, skriver Stavanger Aftenblad

– Det økende arbeidskraftsbehovet fremover aktualiserer spørsmålet om hvordan vi kan trekke inn flere ressurser i verdiskapende aktivitet i samfunnet. En slik mulighet kan ligge i innføring av en allmenn samfunnstjeneste, der flere samfunnsbehov kan tenkes dekket samtidig, sier avdelingsdirektør for innsikt og innovasjon i KS, Monica Fossnes Petersson, til avisen.

Samfunnstjeneste

Hun tror en samfunnstjeneste som omfatter alle, kan være en del av svaret på behovet for flere hender i blant annet helse og omsorg.

Styremedlem Arne Bergsvåg (Sp) i KS ønsker diskusjonen om en eventuell samfunnstjeneste velkommen.

Effektivt og gjennomtenkt

– Vi er nødt til å gjøre en god del radikale endringer i måten vi bor, lever, reiser og skaffer oss ressurser på. Det må ikke bli ett års tjeneste bare for å sette ungdom til noe i ett år. Det må være effektivt og gjennomtenkt. Uansett vil det være læring i dette, sier Sp-politikeren til Stavanger Aftenblad.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Bjarne Brubak

Pensjonert sykepleier
2 uker 3 dager siden

Hadde ikke vært for militærtjenesten i saniteten så hadde jeg ikke arbeidet som sykepleier i over 40 år. Kurs og tjeneste i forsvaret førte til at jeg kunne ta avkortet utdannelse som hjelpepleier. Etter et halvt år som hjelpepleier startet jeg på sykepleierskolen. Militærtjeneste/samfunnstjeneste kan bidra til rekruttering innen helsevesenet.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse