fbpx Sommerkabalen: Sykepleierstudenter får 10 000 kroner over tarifflønn Hopp til hovedinnhold

Sommerkabalen: Sykepleierstudenter får 10 000 kroner over tarifflønn

Bilde av sykepleierstudenter

Egersund er en av kommunene som byr på opptil flere tillegg og bonuser for å tette hullene i årets sommerturnus.

Det begynner å haste for kommuner og sykehus å få sommerturnusen i boks. I Egersund kommune frister de Sykepleierstudenter med 10 000 kroner over tarifflønn for å jobbe i sommer.

Lønn for fullførte studiepoeng

På kommunens nettside skriver de at studenter som er under høyere utdanning innen helse- og omsorgsfag lønnes etter hvor mange fullførte studiepoeng de har. Sykepleiere og vernepleiere får i tillegg til 10 000 kroner over tarifflønn.

Men kommunen har en ekstra gulrot til sykepleierstudenter som er ferdig utdannet nå i sommer.

– Alle sykepleier- eller vernepleierstudenter som fullfører studiene i juni 2024 og som arbeider minst seks uker i sommer, motta et ekstra tillegg på 15 000 kroner, skriver Egersund kommune på sine nettsider.

Enkelte arbeidsplasser har også et eget arbeidsplasstillegg som kommer i tillegg.

Egersund er regelen mer enn unntaket

Bilde viser (f.v:) Bilde av Ruth Synøve Aamodt Sørsensen og Ingvild Krüger.

Sykepleierstudentene ved Universitetet i Agder, Ingvild Krüger og Ruth Synøve Aamodt Sørensen, mener ekstra lønn er riktig strategi.

– Vi som alle andre motiveres jo av lønn, og vi snakker sammen om rekrutteringstillegg, sier Krüger. 

Egersund kommune er bare ett eksempel av mange kommuner som lokker med gode lønnsbetingelser: 

– Vennesla kommune tilbyr 25 000 kroner i bonus om du jobber i seks uker i 100 prosent stilling, og 35 000 kroner om du jobber i åtte uker. Også Kristiansand kommune tilbyr 40 000 til tredjeårs studenter, sier Krüger og legger til:

– I Kristiansand har de også et tillegg på 20 000 som andreårs student. Hvis du jobber 100 prosent dag og kveld eller 80 prosent natt.

Ikke bare lønn som avgjør

– Hva er viktigst når sykepleierstudenter søker sommerjobb? 

– Lønn og arbeidsvilkår er selvfølgelig et sentralt tema. I tillegg er det viktig at man får tilstrekkelig opplæring, og at det er et godt arbeidsmiljø, hvor det er naturlig å spørre dersom man er usikker på noe, sier Ruth Synøve Aamodt Sørensen. 

Hun mener det er viktig å finne en balanse hvor studentene får utfordret seg, og opplever mestring, men at jobben ikke blir overveldende. 

– Da er det viktig at vi får tilstrekkelig opplæring og at nivået å arbeidsoppgavene er i samsvar med hvor langt vi har kommet i studieløpet, legger hun til.

Sommerjobben er i boks

Verken Krüger eller Sørensen skal ha sommerjobb i Egersund kommune.

– Hvor skal dere selv ha sommerjobb?

– Jeg skal jobbe i forvaltningen, med veiledning og saksbehandling. Jeg ble ansatt i et vikariat i januar i år, og vikariatet avsluttes i desember, sier Ingvild Krüger.

Vikariatet varer over sommeren, så Krüger har ikke valgt en egen sommerjobb i så måte.

– Men jeg satser på at jeg kan komme på noen vakter de stedene jeg er tilkallingsvikar sånn innimellom, sier Krüger.

Ruth Synøve Aamodt Sørensen skal ha sommerjobb på en korttidsavdeling i hjemkommunen ettersom hun har en utdanningsavtale. 

– Der kommer jeg trolig til å jobbe en blanding av dag, kveld og natt. Her er det ikke noe tillegg annet enn lønn som sykepleierstudent. Noe som faktisk gjør det mindre attraktivt ettersom mine venner på samme nivå i utdanningen får såpass mye mer i lønn i en annen kommune, sier Sørensen.

– Lønn fungerer

Leder av NSF Student, Daniel Tørresvoll Stabu, støtter tiltak som er med på å rekruttere sykepleierstudenter til sommerjobb.

– Det er klart at synkende søkertall på sykepleierutdanningen også gir utslag i hvor mange sykepleierstudenter som er tilgjengelig på arbeidsmarkedet. Vår erfaring er at lønn fungerer rekrutterende, da er det åpenbart at lønn også fungerer rekrutterende på sykepleierstudenter, sier Stabu. 

Studentlederen mener praksisplassene også vil være tjent med å legge til rette for at sykepleierstudenter har praksisperioder hvor de trives. 

– Da er det sannsynlig at studenten ønsker å jobbe der i ferier og kanskje og som ferdig utdannet. Det gir også et konkurransefortrinn når man skal fylle sommerturnusen, sier han.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse