fbpx UNN målte 31 grader inne på nyfødt intensiv Hopp til hovedinnhold

UNN målte 31 grader inne på nyfødt intensiv

Bildet viser Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Varmen i Nord-Norge fører til høye temperaturer inne på sykehusene. På nyfødtintensivavdelingen på UNN er det målt 31 grader på det meste.

– Pasientene sier ikke så mye, men foreldrene synes det er varmt. De klager litt, sier Monica Nervik, seksjonsleder for nyfødt intensiv på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø, til NRK.

Skal ikke overstige 26

Arbeidstilsynet anbefaler en innetemperatur på rundt 22 grader, og at temperaturen ikke skal overstige 26 grader. På det meste er det målt fra 28 til 31 grader inne på avdelingen der premature og syke spedbarn behandles.

– Det blir klamt og svett å skulle ligge hud mot hud med foreldrene sine. Når foreldrene blir varme, så blir også ungene varme. Kanskje blir det kortere tid man klarer å ligge med barnet sitt, enn om det var lavere temperatur, sier Nervik.

– Velkjent problem

Varmen er et velkjent problem på sykehuset, sier fungerende drifts- og eiendomssjef June-Maria Kristoffersen de Badts. Hun sier de ser på ulike tiltak.

– Blant annet har vi fått på plass flyttbare aircondition-maskiner. Det er også søkt om å skifte takvinduene. Den søknaden holder vi på å behandle. På lengre sikt ønsker vi å bygge en ny fløy der vi også skal ha inn nyfødt intensiv.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse