fbpx Vestre: – Norge er godt forberedt på behandling av m-kopper-smitte Hopp til hovedinnhold

Vestre: – Norge er godt forberedt på behandling av m-kopper-smitte

Bildet viser helseminister Jan Christian Vestre

Den norske helsetjenesten har god beredskap og vil kunne håndtere m-kopper-smitte i Norge, ifølge helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap).

– Norge har en svært god helseberedskap og en helsetjeneste som er godt forberedt på behandling av m-kopper-smitte. Vi har også god tilgang på vaksiner, sier helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre i en pressemelding.

Helse- og omsorgsdepartementet har tett kontakt med Verdens helseorganisasjon (WHO) og EU. Sammen med Direktoratet for medisinske produkter og Helsedirektoratet gjør Folkehelseinstituttet og Helse- og omsorgsdepartementet løpende vurderinger om eventuelle tiltak i forhold til Norges beredskap, heter det i pressemeldingen.

– Etter Folkehelseinstituttets vurdering er risikoen for smitte i den norske befolkningen lav. Det kan likevel komme enkelttilfeller i Norge, slik som vi har sett i Sverige. Folkehelseinstituttet følger utviklingen nasjonalt og internasjonalt tett og rapporterer jevnlig til Helse- og omsorgsdepartementet, sier Vestre.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse