fbpx Sosiale relasjoner, stress og innfeksjonsrisiko hos gravide Hopp til hovedinnhold

Dokotorgrad Sosiale relasjoner, stress og innfeksjonsrisiko hos gravide

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Social relationships, stress and infection risk in mother and child»

Med data fra mer enn 90 000 kvinner og 100 000 barn fra Den norske mor og barn undersøkelsen, har Henriksen analysert hvilken effekt sosiale nettverk og samlivskvalitet har på helsen til gravide kvinner og deres barn etter fødselen. Resultatene indikerer at lav tilfredshet med partneren og stressende livshendelser kan gi økt risiko for infeksjonssykdommer, mens mangel på gode sosiale relasjoner har sammenheng med økt inntak av sukker.

  • Doktorand: Roger Ekeberg Henriksen
  • Disputerte: 6. september 2016
  • Utgått fra: Universitet i Bergen

Se også eget intervju: Svangerrskap, stress og sukkersug

Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.