fbpx Selv om jeg jobber 1. mai, er dagen kjempeviktig for meg Hopp til hovedinnhold

Selv om jeg jobber 1. mai, er dagen kjempeviktig for meg

Mange land i verden ligger langt bak Norge når det gjelder arbeidernes rettigheter. Det er verdt å huske på, skriver Amina Ibrahim.

For de fleste har det blitt en selvfølge å ha fri 1. mai. Det ble innført som internasjonal demonstrasjonsdag for arbeiderbevegelsen etter forslag fra amerikanske fagorganiserte. Første markering var i 1890. 1. mai ble offisiell norsk flaggdag i 1935, under Arbeiderpartiets styre, og i 1947 vedtok Stortinget å gjøre dagen til en offentlig høytidsdag.

1. mai er en festdag

1. mai representerer en kamp for frihet. Mange land i verden ligger langt bak Norge når det gjelder arbeidernes rettigheter. Det er verdt å huske på. For meg er 1. mai derfor en festdag. Selv om jeg som helsepersonell er på vakt og jobber, er dagen kjempeviktig for meg og mine kolleger.

Jeg er sykepleier og stolt av yrket mitt. Jeg liker jobben min, selv om arbeidsdagene kan være ganske travle og hektiske med ulike utfordringer. Vi jobber vinter, vår, sommer og høst. I all slags vær, på hverdager, i helgene og på helligdager. Jeg gjør mitt beste på hektiske dager.

Den mest krevende tiden

Koronatiden har vært den mest krevende tiden i mitt yrkesliv så langt. Sommeren 2020 hadde jeg ikke én dag fri. Det ble mange lange vakter både natt og dag. En viktig oppgave var å stoppe smittespredningen. Det hindret ikke at jeg selv ble smittet av covid-19 på jobb.

Jeg opplever at synet på sykepleiere endret seg i koronaårene. Mens andre ble permittert og mistet jobben, sto sykepleieryrket frem som det sikreste yrket. Pandemien har lært oss at det er viktig å ha sykepleiere på lager. Vi trenger at flere tar sykepleierutdanning, slik at de kan hentes inn når det trengs.

Lønn som en del av moderniseringen

Pandemien har gjort flere bevisst på hvor viktige sykepleiere er. Vi stilte opp i førstelinjetjenesten, noe som ga oss mye støtte, ros og respekt, selv om vi gjorde det samme som vi alltid har gjort. Vi må ta innover oss at koronaårene har vært for krevende for deler av helsevesenet. Derfor er det viktig at samfunnet tar ansvar og tilpasser arbeidssituasjonen, slik at hver enkelt sykepleier føler seg verdsatt.

Dessverre velger mange bort yrket etter studiene eller etter å ha jobbet i noen år. For å unngå frafall og sikre at flere unge velger sykepleie, må yrket moderniseres. Lønn er en del av bildet. Den står ikke i stil til arbeidsoppgavene og den hektiske jobbhverdagen vår.

Jeg tok riktig valg

Jeg valgte å jobbe i helsevesenet fordi jeg innså at jeg kunne være viktig og nyttig for samfunnet. I dag ser jeg at jeg tok et riktig valg. Å behandle sykdom, lindre plager og ubehag, gi omsorg og redde liv, det har alltid vært min lidenskap. Jeg har møtt de fineste menneskene som sykepleier, og jeg har hatt de beste kollegene man kan ønske seg. Det er jeg takknemlig for. God 1. mai til alle sykepleiere!

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Karin Heslop Potts

Assistent i hjemme sykepleien
12 måneder siden

Veldig bra innlegg Amina
Vi står alle bak deg og alle sykepleiere som gjør en fantastisk jobb for samfunnet vårt

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse