fbpx Som 72-åring fikk jeg sommerjobb som sykepleier Hopp til hovedinnhold

Som 72-åring fikk jeg sommerjobb som sykepleier i Lurøy

Bildet viser innleggsforfatter Jorunn Haugslett i nordlandsbunad

En spontan søknad på en Facebook-annonse ble starten på en uforglemmelig sommer. Jeg kombinerte jobb med naturopplevelser på Helgelandskysten og fant både ro og fellesskap.

Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens holdning og meninger.

«Er du hjemmeboende i Lurøy eller utenbygds fra og ønsker å oppleve Helgelandskysten. Send oss noen ord, og vi kontakter deg.» 

Dette fanget min interesse en tidlig søndag formiddag i april mens jeg «skrollet» litt på Facebook. Da fikk jeg en idé. Jeg svarte på annonsen og sendte noen ord om hvorfor jeg – en 72 år gammel pensjonert sykepleier – ønsket sommerjobb i Lurøy kommune. 

Pensjonist med sommerjobb

Dette skrev jeg da jeg svarte på stillingsannonsen: 

«For 25 år siden kjørte min mann og jeg Kystriksveien langs Helgelandskysten på tur til Tromsø. Dessverre viste den nordnorske sommeren seg fra sin verste side. Tåka lå i bakken, og regnet plasket ned. Vi ble enige om å ta turen en annen sommer. Det ble aldri prioritert. 

Min mann døde i desember 2022.

‘Hvorfor ikke realisere ønsket om å oppleve Helgelandskysten nå? Ved å oppholde meg noen uker der må det vel være større sjanse for å oppleve den fantastiske naturen’, tenkte jeg.»

Søknaden ble sendt, og jeg reiste til Lurøy i slutten av juli for en fire ukers sommerjobb. Den ble etter hvert til seks uker. Det ble til uker jeg ikke ville ha vært foruten, både faglig, sosialt og ut ifra et opplevelsesperspektiv. 

Jeg følte meg så velkommen

Jeg kunne ikke være heldigere med været. Jeg reiste med hurtigbåt rundt til forskjellige øyer og benyttet tiden der til turer for å utforske øyene i den vakre og spektakulære naturen. De syv søstre, som vi hadde hørt mye om, og som vi kun så «foten» av under kjøreturen med min mann, fikk jeg nå sett fra innseilingen til Sandnessjøen.

Jeg følte meg så velkommen. Turnusen var tilrettelagt så jeg kunne dra på overnattingsturer om ønskelig. Vi bodde enkelt, men praktisk i Moelven brakke med fire små hybelleiligheter med nødvendige fasiliteter – og i tillegg et større oppholdsrom med bedre utstyrt kjøkken, sofagruppe og vaskemaskin. 

Skulle gjerne gjort det igjen

Jeg ankom en lørdag ettermiddag før oppstart påfølgende mandag. «Når stenger matbutikken i bygda», tenkte jeg, før jeg reiste hjemmefra. En telefon dit fortalte meg at den ville være stengt ved min ankomst. Men jeg skulle bare sende en bestilling, så skulle de bringe varene til omsorgssenteret hvor jeg skulle jobbe. Og varene sto og ventet på meg da jeg var fremme. 

Ansatte på jobb i helga sørget for at jeg fikk middag servert begge dager. Jeg følte meg så velkommen og godt ivaretatt. 

Jeg opplevde en arbeidsplass med dyktige medarbeidere, god arbeidsmoral og godt arbeidsmiljø. Jeg er jo «gammel arbeidstaker» og har mye å referere til og sammenlikne med. Så jeg kan absolutt anbefale å gjøre som jeg gjorde – å kombinere jobb og fritidsopphold.

Lokalbefolkningen ga meg lokalkunnskap og tips om hva jeg burde se og gjøre. Dette oppholdet har rett og slett gjort meg godt. Jeg anbefaler flere å gjøre det samme. Jeg gjør det gjerne igjen dersom muligheten byr seg. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse