fbpx Pleiepenger for sykt barn må forskutteres av arbeidsgiver Hopp til hovedinnhold

Pleiepenger for sykt barn må forskutteres av arbeidsgiver

Bildet viser et utsnitt av en voksen hånd som holder rundt en barnehånd. Barnet ligger i sengen.

Ubegrenset tid med forskuttering av pleiepenger er ikke er avtalefestet i noen av tariffavtalene eller overenskomstene til NSF. Dette er muligens en «glipp» fra NSFs side.

Vi i Løvemammaene har nylig blitt gjort oppmerksomme på at mange arbeidsgivere har sluttet å forskuttere pleiepenger til NSFs medlemmer.

Pleiepenger skal sikre en inntekt til omsorgspersoner som må være borte fra jobb for å ta vare på et barn som på grunn av sykdom trenger pleie og omsorg hele tiden. Dette krever legeerklæring fra sykehuslege eller lege i spesialisthelsetjenesten.

Lang behandlingstid

Det finnes ingen tidsbegrensing på varigheten av pleiepengene slik som ved sykepenger, og vilkårene/alvorlighetskravene for å kunne få pleiepenger er lempet på siden 2017. I dag er saksbehandlingstiden på mellom fem og sju uker.

Vi antar at NSF er klar over hvilken belastning det er for omsorgspersonene til syke barn og brått skulle stå uten inntekt, mens NAV bruker ukevis på å behandle søknaden om pleiepenger.

Stor belastning

Pleiepenger må for mange arbeidstakere forlenges med ny søknad flere ganger i løpet av året. Det fører til svært mange måneder hvor NSFs medlemmer står uten inntekt grunnet gjentatte perioder med flere ukers saksbehandlingstid.

Det er svært viktig for denne gruppen å beholde sin økonomiske stabilitet og trygghet i en ellers krisepreget og krevende hverdag. Det siste man trenger når livet raser sammen, er økonomiske bekymringer på toppen av alt. Forskuttering av pleiepenger på ubegrenset tid vil gi NSFs medlemmer nettopp denne økonomiske tryggheten gjennom uavbrutte lønnsutbetalinger.

Må inn i tariffavtale

Løvemammaene ber nå NSF om å sikre ubegrenset tid med forskuttering av pleiepenger fra arbeidsgiver i forhandlinger med både Spekter og KS. Vi mener helt klart at pleiepenger skal forskutteres av arbeidsgiver og vil tro at NSF mener det samme.

NSF har en lang og god tradisjon med å jobbe for å sikre medlemmers økonomiske trygghet. Vi håper nå at NSF også vil jobbe for medlemmer som må være borte fra arbeid på grunn av barns sykdom.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse