fbpx Ny fremdriftsplan for Helseplattformen på sykehusene skal være klar 19. januar Hopp til hovedinnhold

Ny fremdriftsplan for Helseplattformen på sykehusene: – Alle ønsker om forbedring kan ikke løses nå

Helseplattformen skal innføres, men styret for Helse Midt-Norge vil ha nye planer for sykehusene.

Styret har bedt om en justert plan for utrulling i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal. Den skal være klar innen 19. januar, skriver Helse Midt-Norge i en pressemelding.

Den opprinnelige planen kan du se i bunnen av artikkelen.

Innføringsplanen for kommunene blir opprettholdt. 

– Vi må bare erkjenne at det vil ta noe mer tid å rette feil og optimalisere løsningen som nå er tatt i bruk ved St. Olavs hospital, sier styreleder Odd Inge Mjøen i Helse Midt-Norge.

– Det gjør at vi ikke kan ta i bruk Helseplattformen som planlagt ved sykehusene i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal. Vi må sette ny dato og det vil bli laget en oppdatert plan, men dette påvirker heldigvis ikke oppstart for Helseplattformen i kommunene, sier Mjøen.

Innført i sju kommuner

Den felles journalløsningen skal sikre bedre informasjonsflyt mellom aktører i helsetjenesten og mellom tjenestene og pasientene, og vil bidra til bedre pasientsikkerhet.

Det er inngått en forpliktende samarbeidsavtale med kommunene og løsningen er nå innført i sju midtnorske kommuner med godt resultat, står det i pressemeldingen.

Ytterligere 12 kommuner skal innføre løsningen i 2023.

Det var opprinnelig planlagt at St. Olavs hospital skulle ta i bruk Helseplattformen samtidig med Trondheim kommune i mai 2022.

Oppstart for sykehuset ble imidlertid utsatt til november 2022 og det ble laget løp for videre utrulling til sykehusene i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal.

Erfaringene fra oppstart ved St. Olavs hospital viser at man trenger mer tid for å rette feil og optimalisere løsningen, står det i pressemeldingen fra styret i Helse Midt-Norge.

– Kontinuerlig prosess

Det er nå over 20 000 ansatte helsetjenesten i Midt-Norge som er aktive brukere av Helseplattformen.

Løsningen fungerer godt på flere områder, men ved St. Olavs hospital er det nødvendig med forsterket innsats og tiltak blant annet knyttet til e-meldinger, bildediagnostikk og merkantile prosesser.

– Alle ønsker om forbedring kan ikke løses nå. Som for andre IT-systemer vil optimalisering og forbedring være en kontinuerlig prosess med oppdatering av programvaren. Det viktige nå er å få gjort de endringene som er nødvendig slik at løsningen fyller de kravene vi har satt til kvalitet og at Helseplattformen kan tas i bruk også ved sykehusene i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal, sier Mjøen.

Dette er vedtaket fra styret i Helse Midt-Norge torsdag 5. januar: 

  • Opprettholder planen om å innføre Helseplattformen i regionen.
  • Erkjenner at gjeldende innføringsplan for Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal ikke er gjennomførbar gitt nødvendig optimalisering og feilretting etter innføringen ved St. Olavs hospital.
  • Administrerende direktør skal innen 19. januar legge frem revidert felles regional innføringsplan, inklusiv ny milepælsplan. 
  • Legger til grunn at gjeldende innføringsplan for kommunene opprettholdes. 
  • Økonomiske konsekvenser blir lagt frem i egen sak så snart som mulig. 
  • Internrevisjon gjennomfører et rådgivingsoppdrag for å samle erfaringer rundt oppstart og igangsettelse av løsningen ved St. Olavs hospital, slik at erfaringene kan deles før oppstart i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal.
  • Helse Nord-Trøndelag får inntil 30 millioner kroner og Helse Møre og Romsdal inntil 40 millioner kroner, for å redusere risiko i innføringsperioden.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse