fbpx Enighet mellom streikende helsearbeidere og den britiske regjeringen Hopp til hovedinnhold

Enighet mellom streikende helsearbeidere og den britiske regjeringen

Bildet viser streikende britiske leger.

Det er enighet i lønnsoppgjøret mellom britiske helsearbeidere og myndighetene, noe som kan få slutt på noen av streikene i landets helsevesen.

Det er enighet i lønnsoppgjøret mellom britiske helsearbeidere og myndighetene, noe som kan få slutt på noen av streikene i landets helsevesen.

Storbritannia har den siste tiden opplevd den største streikebølgen siden 1980-tallet, og statsminister Rishi Sunak har vært under sterkt press for å få en slutt på arbeidskonfliktene.

– Rettferdig og fornuftig

Torsdag opplyste en sammenslutning av de streikende helsearbeidernes fagforbund og regjeringen at det var oppnådd enighet om et lønnsoppgjør.

– Begge parter mener at dette er et rettferdig og fornuftig oppgjør, heter det i en felles kunngjøring.

Avtalen som er inngått skal nå ut på uravstemning, men ett av fagforbundene har alt anbefalt sine medlemmer å stemme for.

Tilbudet som nå ligger på bordet inneholder både etterbetaling for 2022 samt en avtale for inneværende og neste år.

Omfatter ikke alle

Avtalen gjelder imidlertid ikke alle som har streiket i det britiske helsevesenet. Ett fagforbund, som representerer rundt 50 000 leger, sier at de ikke er en del av oppgjøret.

Sunaks konservative regjering avviste tidligere de streikende helsearbeidernes krav om lønnsvekst i takt med inflasjonen, styrkede pensjonsrettigheter og sikkerhet for jobbene og hevdet at det bare ville resultere i enda høyere inflasjon.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse