fbpx Ålesund prøver ny ordning: – I år er alle turnusene godkjent Hopp til hovedinnhold

Ålesund prøver ny ordning: – I år er alle turnusene godkjent

Bildet viser flyfoto av Ålesung og Martha Trones

I fjor sommer mente tillitsvalgte flere av sommerturnusene var uforsvarlige. I år prøver de ut en ny ordning, og håper på en god sommer for både pasienter og ansatte.

I fjor kunne ikke NSF godkjenne sommerturnusen for hjemmetjenesten i Ålesund.

Det resulterte i at Statsforvalteren fikk bekymringsmelding og arbeidstilsynet har ført tilsyn.

– Konklusjonen fra sist år var at lederne ønsket å få gi forutsigbarhet og faglig forsvarlige tjenester der de har planlagt godt. Det er viktig med en god dialog med de ansatte og involvere tillitsvalgte og verneombud for å få dette god forankret blant de ansatte, sier NSFs hovedtillitsvalgt i Ålesund kommune, Martha Trones.

Ny ordning

For å sikre at årets sommer blir bedre, har avdelingslederne sammen med de plasstillitsvalgte laget en ny ordning som skal virke i årets åtte sommeruker. Hjemmetjenestens fem avdelinger, der fire er organisert med sykepleiere i stab, er med i ordningen. Unntaket er avdelingen med nattpatrulje.

– I år er alle turnusene godkjent, og vi håper ordningen vil fungere, sier Trones.

Hjemmetjenesten indre i Ålesund kommune startet med ordningen 19. juni, så det er for tidlig å si noe om årets sommer blir bedre enn fjoråret. Ifølge Trones er dette kun en av virksomhetene som forsøker ordningen i sommer av alle virksomhetene i Ålesund kommune

– Det blir spennende å se når vi skal evaluere til høsten, sier hun.

Sykepleiere i stab

– Hva konkret har dere gjort?

– De fire avdelingslederne og virksomhetsleder sammen har organisert sykepleiere i stab. Sykepleierne er delt inn i to team som hver dekker to distrikt eller avdelinger.

Trones gir et eksempel:

– Hvis sykehuset sender e-melding og sier de har en utskrivningsklar pasient, da er det sykepleierne som håndterer kommunikasjonen og sørger for at pasientene får den oppfølgingen de skal ha. Sykepleierne utfører definerte oppgaver som bare de gjør.

Trones forteller at denne ordningen blant annet har ført til at ingen sykepleiere er alene på vakt.

– Det betyr at nyutdannede sykepleiere alltid har noen å konferere med, sier hun.

Det var Sunnmørsposten som først skrev om saken.

Helseplattformen

I april innførte kommunen Helseplattformen som har fått mye kritikk. Overordnet i Ålesund kommune har innføringen gått bra ifølge Trones.

– Det har ført til noen ekstra utfordringer på toppen av alt det andre. Det er et helt nytt system som krever en helt ny måte å jobbe på. Likevel må jeg si at det har gått bra, de ansatte er løsningsorienterte og gjør en formidabel jobb for pasientene.

Trones forteller at hun og de andre tillitsvalgte har vært med på implementeringen helt fra starten.

– Jeg tror det har vært viktig. Det er en stor omlegging, og det tar tid å bli god i nye verktøy – men vi er på riktig vei, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse