fbpx Integrering av avansert geriatrisk sykepleie i helsevesenet Hopp til hovedinnhold

Integrering av avansert geriatrisk sykepleie i helsevesenet

Illustrasjonen viser en oppslått bok med ulike grafer som kommer ut. Over svever en klode med symboler rundt. Et diplom ligger over kloden. Nederst til høyre står teksten "Doktorgrad".

Denne doktorgradsavhandlingen ser på introduksjon og integrering av den nye sykepleierrollen avansert geriatrisk sykepleie i norsk helsevesen.

«Integration of advanced geriatric nurses: A mixed methods study of role and scope of practice»

I sin doktorgradsavhandling har Silje Havrevold Henni og medarbeidere undersøkt rollen til avanserte geriatriske sykepleiere (AGSer), hva som blir sett på av AGSer og samarbeidspartnere som et passende praksisomfang og i hvilken grad AGSer er integrert i det norske helsevesenet.

  • Doktorand: Silje Havrevold Henni
  • Disputas: 18. september 2020
  • Utgått fra: Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

3 svar fra Henni

  1. Hva tilfører denne forskningen av ny innsikt? Den nye sykepleierrollen som er tilpasset for kommunal eldreomsorg og som heter avansert geriatrisk sykepleier, viser seg å være nyttig og ønsket av ledere og helsepersonell, men den er ikke fullstendig integrert i kommunehelsetjenesten.
  2. Hvilke metoder har du brukt og hvorfor? Studien benyttet et sekvensielt utforskende mixed-metod design. Samtlige avanserte geriatriske sykepleiere i Norge ble intervjuet for å få rede på deres erfaringer med deres nye rolle. Spørreskjema ble sendt ut til avanserte geriatriske sykepleiere og deres ledere og kolleger for å undersøke hvilke aktiviteter som oppfattes som hensiktsmessige for avanserte geriatriske sykepleiere og i hvilken grad avanserte geriatriske sykepleiere er integrert på arbeidsplassen.
  3. Hvem vil kunne dra nytte av forskningen i klinisk praksis? Kunnskapen fra denne studien kan bidra til videreutvikling av avanserte kliniske sykepleier roller i Norge og i Norden, utvikling av rollebeskrivelser og videreutvikling av utdanningsprogrammer for avanserte kliniske sykepleiere.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse