fbpx Amarant-plantens potensial for å redusere anemi blant barn i Etiopia Hopp til hovedinnhold

Amarant-plantens potensial for å redusere anemi blant barn i Etiopia

Illustrasjonen viser en oppslått bok med ulike grafer som kommer ut. Over svever en klode med symboler rundt. Et diplom ligger over kloden. Nederst til høyre står teksten "Doktorgrad".

Amarant har vært brukt til mat i flere tusen år og på flere kontinenter, men hvor god er egentlig denne planten rent ernæringsmessig?

«Childhood undernutrition and the potential of amaranth for reducing anaemia in southern Ethiopia»

Alemselam Zebdewos Orsango er sykepleier med master i ernæring. I sin doktorgradsavhandling har hun sett nærmere på ernæringsinnholdet i amarant og hvorvidt brød basert på planten er egnet til å redusere anemi blant etiopiske barn.

  • Doktorand: Alemselam Zebdewos Orsango
  • Disputas: 10. mai 2022
  • Utgått fra: Universitetet i Bergen

Tre svar fra Orsango

  1. Hva tilfører denne forskningen av ny innsikt? Forskningen gir ny innsikt i hvordan amarant kan forebygge anemi og være et alternativt, næringsrikt matprodukt.
  2. Hvilke metoder har du brukt og hvorfor? Jeg brukte en klyngerandonomisert, kontrollert, eksperimentell metode. Jeg brukte dette fordi det er et godt alternativ for å teste nye produkter. 
  3. Hvem vil kunne dra nytte av forskningen i klinisk praksis? Barn vil ha nytte av dette.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse