fbpx Bær over med oss når ventetiden blir lang Hopp til hovedinnhold

Bær over med oss når ventetiden blir lang

Jeg jobber på legevakt og gleder meg til hver eneste vakt, men av og til blir dagen snudd på hodet. Får vi inn alvorlig syke mennesker, kan ventetiden bli lang for deg som også trenger hjelp. 

Jeg har dyktige og dedikerte kollegaer, en variert arbeidsdag, og jeg møter mange fine og hyggelige mennesker på jobb.

Noe av det som gjør jobben min spennende, men også utfordrende, er at ingen dager er like. Jeg vet aldri hva eller hvem jeg kommer til å møte i løpet av de timene jeg tilbringer på legevakten. Problemstillingene vi møter spenner seg fra øyebetennelse og tørrhoste, til brystsmerter og alvorlig syke eller skadde pasienter.

Sekunder kan telle

På legevakten kan situasjonen snu i løpet av sekunder. Det vil si at jeg kan tilby deg en time hos oss klokken åtte. I mellomtiden, mens du sitter i bilen på vei til oss, kan vi få inn melding om et barn med pustevansker eller en pasient som viser symptomer på hjerneslag. I en slik situasjon teller sekundene, og vi må reagere umiddelbart.

Jeg håper du tror meg når jeg sier at vi ser deg, tar deg på alvor og vil hjelpe deg så snart vi får muligheten.

Når du da kommer til luka hos oss, kan jeg ikke gjøre annet enn å beklage at det blir litt ekstra ventetid fordi legen er ute på oppdrag. Jeg kan ikke fortelle deg om barnet med pustevansker, eller om pasienten som plutselig ikke klarte å finne de rette ordene eller å gå over stuegulvet. Jeg må bare be om forståelse og håpe at du tror meg når jeg sier at vi ser deg, tar deg på alvor og vil hjelpe deg så snart vi får muligheten.

Vi er der for å hjelpe

På legevakten jobber det mange ulike mennesker. Og det er akkurat det vi er – mennesker. Vi feiler akkurat som alle andre. Og når det skjer, må vi ta konsekvensene av dette. Men, det jeg i alle fall kan love deg er at alle som jobber hos oss har valgt dette yrket fordi vi er genuint interessert i å hjelpe mennesker. Vi brenner for det vi driver med og jobber daglig med å forbedre og kvalitetssikre arbeidet vårt.

Vi er også mødre, fedre, døtre og sønner, koner og ektemenn. Vi vet at du som kommer tillegevakten er bekymret og redd, og vi ønsker å gjøre vårt beste for å hjelpe deg og dine gjennom denne situasjonen – lørdager, søndager, julaften, 17. mai og alle andre dager i året.

Så kjære pasient, bær over med oss når ventetiden blir lang. Vi spiller på samme lag.

Innspillet har også blitt publisert på Agderposten.no.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse