fbpx Åtte ansatte unntatt fra karantene ved infeksjonsmedisinsk avdeling på Ullevål Hopp til hovedinnhold

Åtte ansatte unntatt fra karantene ved infeksjons­medisinsk avdeling på Ullevål

Bildet viser Ullevål sykehus, Oslo universitetssykehus OUS.

Unntak fra karantenereglene etter bekreftet koronasmitte ved infeksjonsmedisinsk avdeling på Ullevål.

– Vi drifter avdelingen som normalt, opplyser Torgun Wæhre, fungerende avdelingsleder ved infeksjonsmedisinsk avdeling i en melding på Oslo universitetssykehus' nettsider.

Ansatt smittet

Tirsdag meldte VG at 29 ansatte ved avdelingen var satt i karantene. 

Oslo universitetssykehus har nå lagt ut en oppdatering om situasjonen ved avdelingen:

Mandag 16. mars ble en ansatt på infeksjonsmedisinsk avdeling bekreftet koronasmittet. Den ansatte var ikke på jobb med symptomer.

Ni ansatte ble da satt i karantene, opplyser sykehuset.

Infeksjonsmedisinsk avdeling hadde på det tidspunktet flere i karantene fra før: 

Mandag 9. mars ble 10 ansatte på avdelingen satt i karantene etter at en pasient var bekreftet smittet.

Etter de nye bestemmelsene som kom 12. mars om at alle som hadde vært på reise, også måtte i karantene, ble ytterligere 3 ansatte i karantene.

I tillegg er 3 uten kjent eksponering hjemme fra jobb på grunn av lette symptomer. Disse venter på test, opplyser OUS.

– Fått innvilget unntak for åtte ansatte

– Vi har god drift, og dette får ikke konsekvenser for tilbudet vårt til pasienter, sier Torgun Wæhre, fungerende avdelingsleder på Infeksjonsmedisinsk avdeling i meldingen som er lagt ut på sykehusets hjemmeside.

– Flere av de første som ble satt i karantene, er tilbake om få dager. Vi har også søkt og fått innvilget unntak fra karantenen hos åtte av våre ansatte, sier hun.

Unntakene fra karantenereglene som er gjort ved Infeksjonsmedisinsk avdeling er i samsvar med den nye forskriften fra Helse- og omsorgsdepartementet som trådte i kraft 15. mars, opplyser OUS.

Forskriften sier at ledere etter individuell vurdering kan hente inn ansatte fra karantene dersom dette er nødvendig av hensyn til øyeblikkelig hjelp og medisinsk forsvarlig drift. Hvis en ansatt må jobbe til tross for anbefaling om karantene, anbefales ekstra strenge smitteverntiltak.

Nasjonal beredskapsfunksjon

Avdelingen er landets største i sitt slag og dekker hele fagfeltet innen infeksjonsmedisinske tilstander, blant annet tropemedisin, tuberkulose, og alvorlige og livstruende bakterielle og virale infeksjoner, som koronaviruset, skriver NTB.

Avdelingen består av sengepost, poliklinikk og høysmitteisolat med tilhørende nasjonal beredskapsfunksjon, skriver sykehuset på sine nettsider.

– Stor utfordring for driften

​I løpet av den siste uken har flere ansatte ved ulike enheter i OUS testet positivt for koronasmitte, ifølge OUS. Tallene som lå ute tirsdag ettermiddag er fra 13. mars, da 14 var bekreftet smittet.

Sykehuset melder onsdag morgen at 2034 ansatte er i karantene. 15 ansatte er bekreftet smittet med Covid-19.

– Det store antallet ansatte i karantene utgjør en stor utfordring for driften av sykehuset og vår evne til å yte forsvarlig helsehjelp. Vi må regne med at antallet ansatte som er smittet eller i karantene vil stige, uttalte administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth i en kommentar på sykehusets nettside i helgen.

Oslo universitetssykehus har totalt om lag 23 000 ansatte.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse