fbpx Korona la en demper på NSFs markering av sykepleierdagen Hopp til hovedinnhold

Korona la en demper på NSFs markering av sykepleierdagen

Bildet viser noen få fremmøtte ved Ullevåls hovedinngang
EN HÅNDFULL: Tilhørerskaren kunne vært større, men koronarestriksjoner satt en stopper for det. Noen fulgte også med fra vinduene. (Foto: Eivor Hofstad)

Koronatiltakene gjorde at NSFs storstilte markering av sykepleierdagen ble nedskalert. På Ullevål sykehus i Oslo holdt NSF-lederen appell for trommekorpset og en håndfull fremmøtte.

Klokken 10 på Oslo universitetssykehus, Ullevål, startet NSF Oslos trommekorps sin entusiastiske marsj rundt på sykehusområdet.

bildet viser NSF Oslos trommekorps
KORONAINFISERT FEIRING: NSF Oslos trommekorps poserer alene på den internasjonale sykepleierdagen, bare akkompagnert av en koronainformasjonsplakat fra Ullevål sykehus. (Foto: Eivor Hofstad)

Snøfnuggene lekte i lufta, og de fremmøtte barnehagebarna satt med luer og votter i vognene sine, til tross for at kalenderen viste 12. mai 2020, Florence Nightingales 200-årsdag og den dagen da alle sykepleiere skulle feire at de gjør livene til oss alle så mye bedre.

Det var den internasjonale sykepleierdagen i det året som Dr Tedros, generaldirektøren i Verdens helseorganisasjon, hadde sagt skulle være sykepleierne og jordmødrenes år. Men så ble det i stedet koronaens år.

bildet viser barnehagebarn som ser på trommekorps
SPENTE BARNEHAGEBARN: Ikke noe å si på interessen til de fremmøtte som ville se på NSF Oslos trommekorps marsjere rundt på området til Ullevål sykehus. (Foto: Eivor Hofstad)

– Vi hylles fordi samfunnet trenger oss

Vel framme foran hovedinngangen ved Ullevål sykehus, stanset korpset og lederen av Norsk Sykepleierforbund (NSF), Lill Sverresdatter Larsen, holdt en kort appell i anledning dagen. Siden det bare var en håndfull mennesker rundt hovedinngangen, ble det naturlig at hun også henvendte seg til trommekorpset.

Bildet viser Lill Sverresdatter Larsen
FREMSNAKKET FAGET: – Faget er våre fremste aktiva. Faget er vår valuta for å sikre pasient og pårørende. Faget sørger for at helsesystemene fungerer, sa Lill Sverresdatter Larsen i 12. mai-appellen sin til de fremmøtte ved Ullevål sykehus. (Foto: Eivor Hofstad)

– Det er fint med hyllest. Men hyllesten er ikke fordi sykepleierne i seg selv trenger den. Vi hylles fordi samfunnet trenger oss, sa hun, og høstet applaus.

Etterpå tok Larsen trikken ned til sykepleiernes hus i Tollbugata hvor det reviderte nasjonalbudsjettet ventet på at hun skulle gjennomgå det med et kritisk sykepleierblikk.

Og seinere på dagen skulle det bli lansering av NSF-ledelsens egen podcast (Sykepleierpodden) om sykepleie, samfunn og helse.

 

Sanner takker helsearbeidere – men vil ikke si om de fortjener økt lønn Forrige artikkel – Sykepleie kan ikke bare være en jobb for superhelter Neste artikkel